طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
نان کشتا
« نان محلی گیلان »
مواد لازم :
مخلوط آرد گندم و برنج حدود ۷پیمانه
کدو حلوایی پخته شده دو پیمانه
شکر یک پیمانه
نمک نصف قاشق چایخوری
تخم شنبلیله ساییده دو قاشق غذاخوری
گمج ( تابه گلی) ۱ عدد
اجاق برای پخت نان
طرز تهیه :
ابتدا کدو تنبل را به قطعات مکعبی و نسبتاً بزرگ خرد کنید و با نصف فنجان آب بپزید، سپس با قاشق پوست آن را جدا کرده و دور بریزید ، کدو را با گوشت کوب له کنید و آرد ، تخم شنبلیله ساییده و اگر احتیاج بود مقدار بسیار اندکی آب تا حدی که خمیرتان بعمل آید اضافه کنید ، خمیر را با دست خوب ورز دهید و گلوله های کوچکی ( مانند چونه ) آماده کنید ، گمج ( تابه گلی) را بصورت وارونه روی گاز با سه پایه هیزم قرار دهید سپس از این خمیر روی سطحی صاف که کمی آرد پاشیده اید اول با ضربات دو کف دست و یا با وردنه به اندازه یک بشقاب پهن کرده و سپس گمج داغ که روی حرارت است قرار دهید بهتر است نوخون (در گمج ) چند لحظه روی نان قرار دهید و بردارید تا کمی بخار کند سپس هر دو طرف نان که پخته شد، نان آماده است ،