نکاتی درباره خرید و نگهداری ماهی قرمز
هنگام خرید ماهی قرمز دقت کنید این آبزی از نظر ظاهری دارای علائم بیماری نباشد. بالههای ماهی قرمز نباید تاخورده و جمع شده باشد. باله ماهی سالم پوسیدگی ندارد و روی سطح بدنش لکههای سفید یا قرمز رنگ وجود ندارد. چشمان ماهی قرمز نباید بیرون زده باشد و پولکهای آن نیز نباید ریخته باشد.شرایط نگهداری- برای نگهداری هر قطعه ماهی قرمز حتما دو لیتر آب لازم است. این ماهی را نباید در ظروف دهان گرد و کوچک نگهداری کرد و حتی المقدور برای جلوگیری از اشکال در سیستم جهتیابی این آبزی از ظروف چند ضعلی برای نگهداری استفاده شود.
- کنار شومینه، آشپزخانه و مکانهایی که تغییر دما زیاد است، مکان مناسبی برای نگهداری ماهی قرمز نیست.
- آب ماهی ها باید هفتهای یک تا دو بار تعویض شود.
- از دست زدن به ماهی قرمز و آب ماهی خوداری کنید. در صورت دست زدن به ماهی و آب آن باید نسبت به شستن دست با آب و صابون اقدام کرد.
- غذای این گونه آبزی باید صنعتی باشد در غیر این صورت از خوردههای نان و شیرینی استفاده شود.
- در پایان نوروز از ریختن ماهی قرمز به آبهای جاری و رودخانهها خودداری شود چراکه ممکن است بیماریهایی داشته باشند و وارد منابع آبی گردد. به همین منظور چندسالی است در هر شهری با همکاری شهرداریها مکانی مشخصی برای رهاسازی این آبزیان پس از ایام نوروز در نظر گرفته شده است.