تهیه پلو با جوانه ماش
مواد لازم : برای ۲ الی ۳ نفر
برنج |
۲ پيمانه |
قيمه سينه مرغ |
۲ پيمانه |
جوانه ماش |
۴ پيمانه |
پياز سزخ شده |
۳ الي ۴ قاشق غذا خوري |
آب |
۵/۳ پيمانه |
روغن زيتون |
۲ قاشق غذا خوري |
نمك |
قدري |
زعفران دم كرده |
به مقدار لازم |
دارچين |
۱ قطعه |
برگ بو |
۲ عدد |
زنجبيل |
يک قطعه |
طرز تهيه :
قبلاً طرز تهيه جوانه ماش را برايتان نوشته بودم به همان روش جوانه را آماده كنيد و یا به صورت آماده از بازار تهیه کنید.
برنج را شسته ويك ساعت قبل از پخت آب و نمك رويش بريزيد تا خيس بخورد . گوشت قيمه سينه مرغ را با دارچين و زنجبيل و برگ بو و يك عدد پياز رنده شده و نمك و زردچوبه با كمي روغن تفت دهيد و بعد رويش آب بريزيد و بگذاريد بپزد اين گوشت ظرف نيم ساعت پخته ميشودوصبر كنيد تا آب آن هم كاملاً تبخير شود تا گوشت خوشمزه شود بعد از پخت برگ بو و دارچين و زنجبيل را دور بيندازيد .
برنج را با آب و روغن زيتون و زعفران در پلو پز بريزيد و بعد از اينكه آبش جمع شد .برنج را در سيني بريزيد و كف پلوپز را اگر دوست داشتيد كمي روغن بريزيد و نان و يا سيب زميني بچينيد سپس از برنج يك كفگير در قابلمه پلوپز ريخته و روي آن يك لايه جوانه ماش و بعد يك لايه گوشت بريزيد ودوباره همين كار را تكرا كنيد تا تمامي مواد را در فابلمه بريزيد و بعد پلوپز را مجدداً به برق زده و فرصت دهيد پلو دم بكشدوقتي دم كشيد در هنگام كشيدن پلو لا به لاي آنرا پياز سرخ شده بريزيد .
تغییرات شیمیایی كه در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
به طور كلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می یابد ولی كالری و كربوهیدرات كاهش می یابد. برای درك بهتر این موضوع جوانه ماش را مورد آزمایش قرار داده اند و نتیجه بدست آمده را كه مقایسه ای بین دانه و جوانه ماش است، به شرح زیر بیان كرده اند.
در حالت جوانه زده
15 درصد كاهش
|
انرژی یا كالری |
15 درصد كاهش
|
كربوهیدرات |
30 درصد افزایش
|
پروتئین قابل دسترس |
34 درصد افزایش
|
كلسیم |
80 درصد افزایش
|
پتاسیم |
690 درصد افزایش
|
سدیم |
40 درصد افزایش
|
آهن |
56 درصد افزایش
|
فسفر |
285 درصد افزایش
|
ویتامینA |
515 درصد افزایش
|
ریبوفلاوین یا ویتامینB2 |
256 درصد افزایش
|
نیاسین یا ویتامینB3 |
به مقدار زیاد افزایش
|
ویتامینC |