طرز تهیه انواع بلدرچین سرخ شده / شکم پر / سوخاری
مواد لازم برای تهیه بلدرچین سرخ شده :
بلدرچین………………………………………………………………………………………….۱ بسته
نمک , فلفل , زردچوبه………………. …………………………………………………………به میزان دلخواه
زعفران ساییده و مخلوط با آب جوش ………………………………………………………….۲ ق غ
طرز تهیه :
معمولا بلدرچین ها به صورت یخ زده به فروش می رسند . از این رو در زمان قبل از پخت , بگذارید یخ آن باز شود سپس بلدرچین ها را پاک کنید و بشویید .
در قابلمه ای یک لیوان آب بریزید و بلدرچین ها را در آن قرار دهید به همراه ۱ عدد پیاز و ادویه جات ( شامل نمک, فلفل , دارچین , زردچوبه , و در صورت تمایل ۱ عدد برگ بو کوچک ) و به مدت نیم ساعت برروی حرارت ملایم بگذارید تا کمی پخته شود .لازم نیست بلدرچین کاملا پخته شود زیرا باعث می شود تا از هم جدا شود.
سپس بلدرچین ها راداخل آبکش بگذارید تا آب اضافه ی آن ها خارج شود . ۲ قاشق غذاخوری زعفران آب کرده را برروی بلدرچین ها بمالید تا خوب زعفرانی شوند . و در روغن داغ سرخ کنید .
برنج زعفرانی را داخل قالب بریزید و در کنار بلدرچین های سرخ شده خوشمزه میل فرمایید.
مواد لازم برای تهیه بلدرچین شکم پر :
مناسب برای 5 نفر
بلدرچین : 5 عدد
سبزیجات معطر : 500 گرم
گردو رنده شده : یک قاشق غذا خوری
رب انار : یک قاشق غذا خوری
سیر : یک حبه
دانه انار سابیده : یک قاشق چایخوری
مواد لازم برای مزه دار کردن :
آبلیمو : 2 قاشق غذا خوری
روغن : 2 قاشق غذا خوری
سیر : 3 حبه
نمک و فلفل : به مقدار لازم
زعفران دم کرده : 3 قاشق غذا خوری
طرز تهیه :
- تمامی مواد لازم برای مزه دار کردن را با هم مخلوط کنید؛ با قلمو تمام سطح بلدرچین ها رو آغشته کنید و بلدرچین ها در یخچال بگذارید . بعد از 30 دقیقه دوباره از همان مواد با قلمو روی بلدرچین ها بمالید . این کار را 3 تا 4 بار تکرار کنید.
- برای پر کردن شکم بلدرچینها، ابتدا سبزیجات معطر را ( از سبزیجات محلی مازندران یا سبزیجات سبزی پلو هم میتوانید استفاده کنید) بدون روغن در ماهیتابه تفت دهید.
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به همراه سیر را به مواد اضافه کنید .
- بعد از یک تفت کوچک، گردو و دانه انار و رب انار را به مواد اضافه کنید و مواد را از روی شعله بر دارید.
- شکم بلدرچین ها را با مواد پر کنید و با خلال دندان شکم آنها را ببندید .
- بلدرچینها را ابتدا در روغن زیاد طوری که غوطه ور شوند، سرخ کنید و بعد به مدت 30 دقیقه با حرارت 100 درجه سانتی گراد در فر بگذارید .
مواد لازم برای تهیه بلدرچین سوخاری براي 6 نفر :
بلدرچين/ 6 عدد
زيره ي سبز سائيده/ 1 قاشق سوپخوري
پودر چيلي/ يک دوم قاشق چايخوري
سير له کرده/ 2 حبه
روغن زيتون/ 2 قاشق سوپخوري
آبليمو/ 1 قاشق سوپخوري
گشنيز تازه/ يک دوم پيمانه
روش تهيه :
بلدرچين ها را تميز کنيد و بشوئيد با هوله ي کاغذي آشپزخانه، درون و بيرونش را خشک نمائيد. آن گاه با قيچي آشپزخانه، بلدرچين ها را از وسط دو نيم کنيد و با کف دست بفشاريد تا مسطح شوند. حالا بلدرچين، زيره، چيلي، سير، روغن زيتون و آبليمو را در کاسه ي مناسبي بريزيد و با هم مخلوط کنيد؛ رويش را بپوشانيد و به مدت 3 ساعت يا يک شب در يخچال نگه داريد. اکنون، فر (تاون) را با دماي 220 درجه ي سانتيگراد گرم نمائيد. سپس بلدرچين ها را در سيني مناسبي بچينيد و به مدت 20 دقيقه يا تا زماني که برشته شوند، در فر بپزيد. اينک، بلدرچين ها را براي پذيرائي، در ظرف مناسبي قرار دهيد و با گشنيز بيارائيد.
مواد لازم برای تهیه بلدرچین آب پز :
بلدرچین: 3 عدد
هویج: 2 عدد متوسط
کدو سبز: 2 عدد
سیب زمینی: 2 عدد
طرز تهیه :
بلدرچین را تمیز خوب تمیز کرده و سپس آن را به صورت نصف یا درسته با نمک، ادویه و 3 لیوان آب بگذارید بپزد.
وقتی نیمپز شد هویج را افزوده و در لحظه آخر سیبزمینی و کدو را افزوده و با کمی آبلیمو میتوانید مزه دار کنید.
می توانید از سبزیجاتی مثل کرفس، کلم و یا سبزیجات دیگر استفاده کنید.