طرز تهیه پیراشکی گوشت
مواد اولیه برای تهیه خمیر پیراشکی :
5 زرده تخم مرغ
2قاشق غذاخوری شکر
1فنجان خامه ترش
2لیوان شیر گرم
1/2فنجان آب گرم
1.5 قاشق غذاخوری مخمر خشک
70 گرم کره
7 فنجان آرد
مواد اولیه برای تهیه مواد میانی پیراشکی :
گوشت چرخ کرده 3 پیمانه ( میتوانید از گوشت گاو یا گوشت مرغ و ... استفاده کنید )
1 عدد پیاز بزرگ (رنده شده)
نمک . فلفل و ادویه : به مقدار لازم
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز . نمک . فلفل و ادویه مخلوط کرده و کمی ورز دهید .
تخم مرغ ها را با شکر و خامه ترش مخلوط کنید.
آب ، شیر و مخمر را به آن اضافه کنیدو بگذارید 30 دقیقه بماند.
سپس کره ذوب شده را اضافه کنید.
آرد را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی ورز دهید تا زمانیکه خمیر به دستان شما نچسبد .
روی خمیر را با مشما پوشانده و بگذارید خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند.
به دستان خود کمی روغن بزنید سپس خمیر را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به شکل دایره هایی با ضخامت متوسط روی یک سطح روغنی پهن کنید .
خمیر را صاف کرده و داخل آن را با گوشت ورز داده شده پُر کنید سپس یک لایه ی دیگر خمیر رو آن گذاشته و لبه های دو لایه خمیر را به هم بچسبانید .
هنگامی که دور تا دور خمیر محکم بسته شد ، خمیر را به صورت پیراشکی گرد صاف کنید.
از یک ماهیتابه ی کوچک با ارتفاع زیاد استفاده کنید ، ماهیتابه را با روغن زیادی پر کنید.
پیراشکی ها را داخل روغن با حرارت متوسط سرخ کنید تا زمانیکه گوشت داخلِ آن پخته شده و هر دو طرف پیراشکی طلایی شود .
پیراشکی ها را روی دستمال تمیز یا کاغذ روغنی قرار داده تا روغن اضافی آنها خارج شود .
نوش جان