طرز تهیه لازانیا
مواد اولیه :
1 کیلوگرم گوشت گاو چرخ کرده
2 فنجان آب گوشت
2 عدد کرفس ، خرد شده
2 هویج متوسط ، رنده شده
1 پیاز بزرگ سفید ، خرد شده
3 حبه سیر ، چرخ کرده
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
2 عدد برگ بو
4/1 فنجان از هر کدام : ریحان تازه و جعفری تازه ، خرد شده (به علاوه مقدار اضافی برای تزئین )
1 قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
1.5 قاشق چایخوری شکر
نمک و فلفل : به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن
مواد اولیه برای تهیه سس بشامل :
4 فنجان / 1 لیتر شیر ، در دمای اتاق
5 قاشق غذاخوری آرد ساده
4 قاشق غذاخوری کره
100 گرم پنیر پارمسان ، رنده شده
نمک ، فلفل و جوز هندی : به مقدار لازم
مواد اولیه برای لازانیا :
یک بسته ورق لازانیا
2 فنجان پنیر موزارلا
طرز تهیه :
برای تهیه مواد میانی لازانیا حدود 1 قاشق غذاخوری روغن را درون یک قابلمه بزرگ با حرارت متوسط گرم کنید.
گوشت گاو را اضافه کنید ، آن را با یک قاشق چوبی همرا با نمک و فلفل تفت دهید تا زمانی که کاملاً قهوه ای شود .
در تابه ای جداگانه پیاز ، کرفس و هویج را سرخ کنید تا زمانی که نرم شوند .
در آخرین لحظه سیر را اضافه کنید ، سپس رب گوجه فرنگی خود را اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی را برای چند دقیقه سرخ کنید سپس گوشت را اضافه کرده و خوب هم بزنید .
در مرحله ی بعد آب گوشت ، جعفری ، ریحان ، پونه کوهی ، برگهای بو ، شکر ، نمک و فلفل را اضافه کرده و شعله گاز را کم کنید .
درب ظرف را ببندید و بگذارید حداقل 1 ساعت و 30 دقیقه بجوشد، و گاهی اوقات هم بزنید.
در همین حال سس بشامل را تهیه کنید .
برای تهیه سس بشامل کره خود را در یک قابلمه مناسب با حرارت متوسط ذوب کنید.
آرد را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
به تدریج شیر خود را بریزید و خوب هم بزنید تا گلوله های آرد به خوبی داخل شیر حل شوند .
اجازه دهید سس 5-10 دقیقه روی حرارت بماند تا غلیظ شود ، سپس جوز هندی ، پنیر پارمسان ، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند .
سس را از روی حرارت بردارید.
سس نباید خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشد .
فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید .
کف قالب را کمی از مواد میانی لازانیا بریزید تا ورقه های لازانیا به کف ظرف نچسبد .
سپس لایه ها را به این ترتیب داخل ظرف بریزید :
ورق های لازانیا ، مواد میانی ، سس بشامل ، پنیر موزارلا و به همین ترتیب پیش بروید تا ظرف پُر شود .
در نهایت لایه ی آخر پنیر موزارلا خواهد بود .
لازانیا را برای مدت زمان 30-40 دقیقه در فر قرار دهید تا سطح آن طلایی شود
لازانیا را با ریحان و جعفری تزئین کرده و سرو کنید .
نوش جان