طرز تهیه ترشه تره گیلان
مواد اولیه:
سبزی های معطر : ۱ کیلوگرم
نعناع : ۱ پیمانه
برنج : 2/1 پیمانه
آبلیمو : به میزان لازم
روغن به میزان لازم
سیر 2/1 بوته
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
تخم مرغ : ۲ عدد
طرز تهیه:
برای سبیزی ها از ترکیبی از گشنیز، اسفناج، جعفری، تره، برگ چغندر، شوید و چند شاخه شنبلیله استفاده کنید. اگر دسترسی دارید، به جای نعناع از سبزی محلی خالواش هم می توانید استفاه کنید.
سبزی ها را تمیز بشویید و خرد کنید.
برنج را از قبل برای حدود ۱ ساعت خیس کنید.
سبزی های خرد شده را به همراه برنج خیس خورده، در قابلمه ای بریزید، بر روی آن ها ۳ لیوان آب بریزید و بگذارید برای ۳۰ دقیقه بپزند.
وقتی سبزی ها پختند و آب آن ها کشیده شد، آب لیمو را اضافه کنید و بگذارید کمی دیگر بجوشد.
می توانید به جای آبلیمو از هر نوع ترشی دیگر مانند آب غوره، آب نارنج و یا آب انار استفاده کنید. همچنین می توانید برای ترش کردن غذا از چند عدد گوجه سبز استفاده کنید.
برای لعاب دار شدن خورش می توانید ۱ قاشق غذاخوری آرد برنج و یا گندم هم به مواد اضافه کنید.
سیر را خرد کنید.
در ماهیتابه ای کمی روغن بریزید.
سیر را به همراه زردچوبه در آن تفت دهید و بعد به همراه نمک و فلفل سیاه به سایر مواد اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
آن را بچشید و در صورت نیاز آبلیمو و چاشنی بیشتری به آن اضافه کنید.
در پایان تخم مرغ ها را روی خورش بشکنید و اجازه دهید تا پخته شوند.
می توانید تخم مرغ را جدا بزنید و بعد با سایر مواد ترکیب کنید، ولی آن را خیلی ریز نکنید.
می توانید این خورش را در کنار برنج و یا با نان میل کنید.
نوش جان.