غذاهای خاورمیانه تازه، کامل، سالم، غنی و خوشعطر هستند و امروزه اشتیاق مردم در نقاط مختلف جهان برای به دست آوردن دستورپخت آنها چند برابر شده است. شما میتوانید پس از بازدید از جاذبه های گردشگری از این غذاهای خوش طعم لذت ببرید.
درست است که هر کسی سلیقه مختص به خود را دارد ولی ما به سراغ وبلاگ نویس لبنانی – آمریکایی، بتانی کِدی، نویسنده وبلاگ اغذیه dirtykitchensecrets.com (رازهای آشپزخانه کثیف) رفتیم.
غذاهای محبوب او ساده و محلی هستند. مثل خوراک عدسی که از عدس آرامپز تزئین شده با پیاز داغ و بلغور و دورچین سالاد خوشرنگ کلم تشکیل شده است یا فرنی کیشیک که یک فرنی تهیه شده از ترکیب بلغور با ماست میباشد که هفت روز روی پشتبام زیر آفتاب پائیز، خشک شده و بعد آسیاب میشود.
او می گوید: "این یک غذای سالم و آرامشبخش است که در یک لحظه آماده میشود. البته طعم و مزه خاص خودش را هم دارد."
غذای خاورمیانهای محبوب شما کدام است؟
در این مقاله همراه با کِدی، بیست غذای برتر خاورمیانهای همراه با مکانهایی که میتوانید آنها را در سفر با تور مورد نظر خود پیدا کنید، را فهرست کردهایم:
حمص (یا هوموس به معنای نخود – ارده)
این ارده خوشطعم را میتوان روی همه چیز، از برگر گرفته تا سیبزمینی پخته یا نان سنتی داغ پیتا پاشید.
توصیه حرفهای: سیر بیشتر، طعم و خاصیت بهتر.
مناکیش
پیتزای جهان عرب، مناکیش یک نان گرد است که با لایهای از پنیر، گوشت چرخ کرده یا سبزیجات (زعتر) پوشانده شده است. یک صبحانه یا نهار ایدهآل. انواع مختلف این غذا را در رستورانهای لوکس و دکههای کنار خیابان میتوان یافت. باید در تور دبی این غذا را امتحان کنید.
کجا امتحانش کنید: آل هلاب، جاده غرهود، غرهود، دبی، امارات متحده عربی
حلومی کبابی (نوعی پنیر کبابی)
این قطعات کوچکِ نرم و جویدنی از شیر بز و گوسفند تهیه شدهاند. بر خلاف دیگر پنیرها، در فرآیند تولید آنها از اسید یا باکتری استفاده نمیشود. در تور لبنان این غذا را از دست ندهید.
کجا امتحانش کنید: لبنان، بیروت، اکرافله، خیابان ال انگلیزی ،عبدالوهاب
فول مداماس (خوراک باقالی)
دانههای باقالی، روغن زیتون، جعفری، پیاز و لیمو در این غذا چندان اشتهاآور به نظر نمیرسند. با توجه به اینکه غذا ظاهر فریبندهای ندارد اما طعم و خواص این غذا، ظاهرش را جبران میکنند.
کجا امتحانش کنید: امارات متحده عربی، دبی، مرکز شهر، کوه دبی، کافه دبی
فلافل
نخود سرخ شده با سبزیجات یک میان وعده خوب و ساده است که میتوانید آن را با پیتای خوشمزه هم ترکیب کنید. اما در خاورمیانه فلافل ریشههای وطنپرستانه دارد، "روزنامه تایمز نیویورک" در یکی از گزارشهای خود به بحثهای جدی بر سر این غذا اشاره کرده است. ما ترجیح میدهیم در حاشیه این بحثها از طعم خوب فلافل لذت ببریم.
کجا امتحانش کنید: اردن، میدان اول عمان، کافه Books@
تابوله
لازم نیست برای لذت بردن از این ترکیب جادویی شامل بلغور، جعفری، نعناع، پیاز و گوجه فرنگی، گیاهخوار باشید. اما مراقب باشید، ممکن است وسوسه شوید و این سالاد را به رژیم غذایی ثابت خود اضافه کنید.
کجا امتحانش کنید: اردن، امان، خیابان مالک الطلال، رستوران قاهره
موتبال/ بابا قنوش
درست وقتی میخواهید اعلام کنید هوموس بهترین طعم دنیا را داراست، موتبال را پیدا خواهید کرد. همانند بابا قنوش، این خوراک نیز با طعم بادمجانِ تند شده با چیلی، تندی متفاوتی در دهانتان ایجاد خواهد کرد.
کجا امتحانش کنید: امارات متحده عربی، دبی، پالم جمیره، پالم وان اند اونلی، زست
فتوش
یکی از بزرگترین هدایای خاورمیانه به فرهنگ جهان، ترکیب کاهو تند، مربای سرخ شده ترد، پیتا، گوجه فرنگی، خیار و پیاز، سیر، لیمو، روغن زیتون و نعناع میباشد. راه را برای این اعتیاد تازه باز کنید.
کجا امتحانش کنید: امارات متحده عربی، دبی، برشا، بازار امارات، الحلب 1615
اُم علی
پودینگ نان مصری، یا اُم علی، یک شیرینی دوست داشتنی پخته شده در شیر و خامه است. انواع دیگر آن با کشمش، پسته، وانیل و شیر غلیظ شده نیز سرو میشوند.
کجا امتحانش کنید: مصر، قاهره، خان الخلیلی، رستوران نجیب محفوظ
شانکلیش
نوعی پنیر تهیه شده از شیر گاو و گوسفند را معمولا به شکل گلولههای اندازه توپ گلف در میآورند و با سبزیجات معطر یا تکههای چیلی مخلوط میکنند (نسخه مخصوص سوریه). این غذا معمولا در کنار گوجه فرنگی خرد شده، پیاز و روغن زیتون سرو میشود.
کجا امتحانش کنید: امارات متحده عربی، دبی، ،جاده ابوبکر آل صدیق، رقه، JW Marriott ، بازار
شاورما
شاورما به عنوان داروی گیجی ابداع نشده است اما قطعات کباب شده جوجه، پودر سیر و سالاد پیچیده شده در پیتا آن را تبدیل به یکی از محبوبترین میانوعدههای کاری کرده است. یکی دیگر لطفا!
شیش تاووک
این غذای ساده همراه با خمیر سیر خالص از محبوبیت خاصی در کشورهای لبنان، سوریه، مصر، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار است که معمولا با سیب زمینی سرخ کرده و نان پیتا سرو میشود.
کجا امتحانش کنید: لبنان، بیروت، خیابان داماسکوس، ال فلامانکی
دلمه
برگهای پر شده با مواد دلمه نباید مدت زیادی در معرض نور آفتاب بمانند. دلمه باید با سبزیجات آبدار یا گوشت تازه صرف شود.
کجا امتحانش کنید: ترکیه، استانبول، ادیرن کاپل، Kariye Camii Sokak 6، رستوران آسیتان
کوفته
این غذا در ایران و پاکستان مرسوم است و از تکههای گوشت بره یا گوساله طعمدار شده با پیاز و فلفل تشکیل میشود.
میتوانید، آنها را سرخ کنید، کباب کنید یا روی باربیکیو بگذارید، فقط سس تند فراموش نشود. در کشورهای عربی این غذا به شکل لولهای و با یک چوب سرو میشود.
کجا امتحانش کنیم: عمان، موارک المثفه، جاده السناب کنار مسجد القبیه، رستوران ایرانی انار خلیج
کوارما جوجه
این بشقاب خوش عطر که بیشتر به نام جوجه کویتی شناخته میشود ترکیبی از لیمو، زنجبیل، زردچوبه، زیره سبز، هل، فلفل سیاه، دارچین، پاپریکا و جوز میباشد.
کجا امتحانش کنید: کویت، جاده خلیج فارس، میس الغانم
منصاف
نمونه کوچک این غذای اردنی _ فلسطینی شبیه یک پیتزاست که با برشهای ماهیچه پوشانده شده است، در حالیکه نمونههای بزرگتر میتوانند کل میز را بپوشانند.
با وجود ظاهر سنگین و ترساننده غذا، گوشت گاوِ طعمدار در سس ماست و خلال بادام و میوه کاج میتواند یک شاهکار آشپزی باشد.
کجا امتحانش کنید: اردن، امان، خیابان وصفی الطله، رستوران جبری
کباب کاراز
این غذا به نام کباب گیلاسی و آب نبات بیابان هم شناخته میشود، این غذای سوری در معرفی ترکیب قدیمی گوشت روی چوب یک گام پیش رفته است. کباب کاراز با گیلاسهای ترش و دانههای انار طعمدار میشود تا ترکیبی از رنگ سرخ گوشت و طعم شور و شیرین را در بشقاب شما بگذارد.
کجا امتحانش کنید: کویت، شهر کویت، البدیا، المیاس
باقلوا
خمیر شیرین کرهای، آجیل خرد شده، شربت شیرین و یک لایه عسل روی آن با دستورالعملی به قدمت امپراتوری عثمانی طبخ میشود. تعجبی ندارد که این شیرینی اصیل یکی از محبوبترین خوردنیهای این سیاره باشد. یکی از جاذبههای تور ترکیه و مخصوصا تور استانبول همین خوردنی محبوب است.
کجا امتحانش کنید: ترکیه، استانبول، کاراکوی 4 – 3، پارکینگ کتی پارک، ریتیم کاد
کنافه
در این کیک پنیری، از پنیر نابوسیِ رایج در فلسطین، سوریه و لبنان استفاده میشود. رنگ نارنجی آن از آب شکوفه پرتقال یا آب گل رز به دست میآید.
کجا امتحانش کنید: اردن، عمان، خیابان المالیک الحسین، حبیبه
مسقوف عراقی
بهترین تکه ماهی که تا به حال خوردهاید را به خاطر دارید؟ نه؟
اگر مسقوف عراقی خورده بودید حتما به یاد داشتید. این ماهی سه ساعت تمام میپزد تا چربیهای آن آب شود و بعد با لیمو و ترشی سرو میشود.
کجا امتحانش کنید: دوحه، جرس، خیابان آل اسمخ، رستوران عراقی آل آدامیه