۱۱:۱۳ ۱۳۹۳/۷/۱۰
خمیر معرکه:
مواد لازم:
آرد 500 گرم
تخم مرغ 1 عدد
شیر گرم 250 میلی لیتر
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
مایع خمیر یک پاکت ( 11 گرمی )
نمک یک قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق غذاخوری ( در صورت جایگزینی با نمک 1 قاشق غذاخوری )
طرز تهیه:در کاسه ای تخم مرغ را شکسته و نمک و شکر و روغن مایع و شیر گرم را به آن بیفزایید و مخلوط کرده و مایع خمیر را اضافه کنید.آرد را کم کم به مواد فوق افزوده تا هم بزنید وقتی آرد به راحتی جذب مواد نشد ( به اصطلاح مایع از آرد سیر شد ) و نیاز به هم زدن بیشتر داشت اضافه کردن آرد را متوقف کنید حتی اگر از آردتان مانده باشد.فر را از قبل گرم کنید تا به گرمای مطلوبی برسد.خمیر را به اندازه توپ های کوچک درآورده و با حوله روی آن را بپوشانید.فر را خاموش کرده و خمیر را به مدت 20-30 دقیقه در آن قرار دهید ( تقزیبا تا زمانی که فر سرد شود )در صورت تمایل بعد از این زمان می توانید خمیر را با چیزی پر کنید که این مرحله بعد از بیرون آمدن خمیر از فر صورت می گیرد.
برای درست کردن نان به این شکل خمیر به هر اندازه خواستیم برش میزنیم با وردنه باز می کنیم من برای وسطش از کرم ارده استفاده کردم ولی میشه از مربای که اب نداشته باشه یا مخلوط شکر دارچین و گردو ،شکلات صبحانه و...... استفاده کرد.مقداری از مواد را وسط خمیر گذاشتم خمیر جمع کردم و تو دست گرد کردم و به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت استراحت دادم. بعد کف قالب چرب کردم با برس مقداری روغن به کف خمیر کشیدم تو قالب چیدم و در اخر روی ان روغن کشیدم.میشه برای این که روی خمیر طلایی باشه از مخلوط زده تخم مرغ با شیر استفاده کرد .من تو این دستور مقدار شکر بیشتر از 2 قاشق ریختم که خمیر شیرین تر باشه