آشپزی:
آشپزهای ترکیه با نمایش یکهزار و ۲۸نوع غذا رکورد جهانی جدیدی دراین زمینه به دست آوردند
این افراد که متنوع ترین سفره جهان را در قوش آداسی به نمایش گذاشتند ، در کتاب رکوردهای گینس جای گرفتند.
در این سفره،۴۰نوع سوپ، ۴۵۰نوع غذای گرم، ۲۰۰نوع شیرینی، ۳۳۸نوع سالاد و انواع دیگر غذاها به نمایش درآمد
این سفره که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت، از سوی هیات گینس نیز تایید گردید.
آشپزی در ترکیه به طور عمده میراث آشپزی عثمانی همراه با ترکیبی از آشپزی آسیای میانه، خاورمیانه و بالکان است. آشپزی ترکیه نیز بر آشپزی این مناطق ، مناطق همجوار و حتی آشپزی اروپای غربی تاثیرگذار بوده است.
عثمانی ها رسوم آشپزی مناطق تحت سلطه خود در خاورمیانه را با عناصر محلی آسیای میانه درآمیختند و در واقع آشپزی سرشار از سلیقه و فن بوجود آوردند . از همین جهت مناطق مختلف تحط تسلط امپراطوری عثمانی گلچینی از غذاهای دوران عثمانی را در آشپزی امروزی خود دارند.
غذاهای مخصوص و مرسوم در مناطق مختلف ترکیه متفاوت است، در شمال این کشور و حاشیه دریای سیاه، آشپزی بیشتر شامل ماهی و غلات است. درجنوب (آدانا و غازی عینتاب و اورفا) نیز کباب و شیرینیهایی مانند باقلوا و کادایف تولید می شوند که بسیار مشهورند.
ویژگی آشپزی مناطق غربی ترکیه، جایی که درختان زیتون به وفور یافت می شود ، استفاده فراوان از روغن زیتون است. آشپزی مردمان سواحل اژه، مدیترانه و مرمره متاثر از آشپزی مدیترانه است و سرشار از سبزی و ماهی است. مناطق مرکزی آناطولی نیز با شیرینی کشکک، مانتی و گوزلمه در آشپزی معروف هستند.