۱۵:۱۰ ۱۳۹۳/۴/۵
قزل*آلاي ايراني با روش بالكاني
اين روزها ماهي قزل*آلا - چه از نوع رودخانه*اي و چه از نوع پرورشي - طرفداران زيادي دارد
و باتوجه به اينكه نوع پرورشي آن در تمام فصول سال همواره در دسترس است، اغلب افراد از اين نوع آن – كه درشت*تر هم هست– استفاده مي*كنند.
اين ماهي علاوه بر نوع پرورشي در رودخانه*هاي كشورهاي اروپاي شرقي نيز
به وفور يافت مي*شود و گوشتي قرمزتر از انواع ايراني دارد. در ضمن يكي از غذاهاي رايج در اين كشورها و درواقع شبه*جزيره بالكان نيز هست. شما مي*توانيد اين*بار ماهي قزل*آلاي ايراني را با روش بالكاني امتحان كنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 4 قاشق سوپ*خوري كره
- يك قاشق سوپ*خوري شويد خردشده
- يك قاشق سوپ*خوري جعفري خردشده
- 4 عدد فيله ماهي قزل*آلا
- 3 تا 4 قاشق سوپ*خوري آب ليموترش
- نمك و فلفل به مقدار لازم
توضيح: باتوجه به اينكه قزل*آلاهاي ايراني گوشتي به قرمزي انواع بالكاني ندارند، شما مي*توانيد مقداري پودر زعفران نيز به آنها اضافه كنيد تا هم رنگ زيباتري داشته باشند و هم خوش*طعم*تر شوند. براي اين منظور، مقدار نصف قاشق چاي*خوري پودر زعفران كافي است.
طرز تهيه:
1 - كره را در كاسه فلزي كوچكي بريزيد و روي شعله اجاق*گاز قرار دهيد تا آب شود.
سپس آن را به كاسه بلوري*اي منتقل كنيد. حالا با اضافه*كردن شويد، جعفري، نمك، فلفل و زعفران آن را مزه*دار كنيد.
2 – اگر مي*خواهيد ماهي را در روغن سرخ كنيد، تابه*اي آماده كرده و پس از ريختن مقداري روغن در آن، فيله ماهي*ها را در كف تابه بچينيد، در غير اين صورت، آن را روي سيني ميله*اي فر يا دستگاه ديگر مخصوص گريل*كردن قرار دهيد و پس از آن، با استفاده از قلم*موي آشپزخانه سطح هريك از فيله*ها را به مخلوط كره*اي آغشته كنيد و روي ديگر فيله*ها را نيز برگردانده و به همين صورت مخلوط كره*اي را بر آنها بماليد.
3 - براي گريل*كردن ماهي حدود 10 دقيقه زمان لازم است. پس از آنكه ماهي*ها خوب پخته شدند، آب ليموترش را روي آنها ريخته و همراه سبزيجات
سرو كنيد.