خانه
94K

روش طبخ انواع ماهی

  • ۱۴:۲۰   ۱۳۹۲/۴/۱۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    همه ما ماهی های مختلف رو به روشهای مختلفی درست میکنیم ...
    بیاین تو این تاپیک ماهی خوشمزه ای که درست کرده ایم رو به بقیه هم یاد بدیم...

    خیر دنیا و آخرت داره ....

  • leftPublish
  • ۱۵:۴۱   ۱۳۹۳/۴/۵
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    من هم اکثرا ماهی رو شکم پر میدرستم اونم با ماهی سفید و کپور وکفال فقط ...و فصلش از مهر شرو میشه تا اذر و از اونور بهمن تا اردیبهشت...اونموقع خیلی ماهی تازه میخوریم اما حالا ها که فصل ماهی دریا نیست فریزریشو که دارم استفاده میکنم ...
  • ۱۵:۵۹   ۱۳۹۳/۴/۵
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    سبزی شکم پری اینجا شامل

    جعفری.گشنیز.کمی شویدو شنبلیله سیر سبز واگر نداشتید سیر خشک اما سیر سبز بهتره و تو فصل خودش پاییز وبهار فراوون

     و چند نوع سبزی صحرایی شمال که خیلی مزش رو عالی میکنه که شامل

    اوجی که بیشترین مقدار این مواد رو تشکیل میده و بعدش سرسم و اناریجه و نعنا

    این سبزیارو چرخ میکنیم و بعدش با رب انار و گردو سابیده و نمک و فلفل و زردچوبه و پیاز مخلوط و تو شکم ماهی میذاریم و بعضیا این مخلوطی که گفتم رو با پیاز داغ تفت میدند و میزنند تو شکم ماهی

    وقت این سبزیها که فراوون تره اول پاییز تا اذر ماهه و از اونطرف اسفند تا اردیبهشت و ما این سبزیارو از بازار سنتی سبزی میگیرم به مقدار زیاد و درست میکنیم اونم زیاد که بره تو فریزر واسه چندماهی که میخواییم استفاده کنیم

    وقتی این مخلوط سبزی رو تو شکم ماهی میزنی بوی مطبوعش خونه رو که هیچ کل آپارتمان رو فرا میگیره

    خاله من  تهران وقتی میرم اونجا سوغاتی این سبزی رو میبرم خیلی خوشحال میشه و تموم همسایه های مجتمعشون سفارششو دادن و قرار شده واسشون بگیرم ....البته یه خانومه خیلی تمیز اینجا هست که این سبزی رو میدرسته وکیلویی میفروشه 


  • ۱۶:۴۰   ۱۳۹۳/۴/۶
    avatar
    بلوندی
    کاربر فعال|567 |644 پست
    آزینا جون این سبزی شمالیا که گفتی که فقط تو شمال گیر میاد.
    من خیلی سبزیاشونو دوس دارم. اما وقتی اونجا هم میرم اصلا بلد نیستم چی رو بخرم! مثلا برای همین ماهی شکم پر که تو الان یادمون دادی
    یا مرغ ترش یا مرغ شکم پر و....
  • ۱۶:۴۴   ۱۳۹۳/۴/۶
    avatar
    بلوندی
    کاربر فعال|567 |644 پست
    من سبزی شمالی می خواااااااااام
    شما اهل شهرای شمالی هستین؟
    اگه هر چند وقت یه بار دستور غذاهای خوشمزه اتون رو بزارین کلی ممنون میشم. من که از طرفدارای پر و پا قرص غذاهای شمالی ام.
  • ۰۰:۳۱   ۱۳۹۳/۴/۷
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    اوکی بلوندی جون حتما دستوراتشو تو یع تاپیک میذارم..غذاهای شمال مازندران و گلستان رو میذارم
  • leftPublish
  • ۰۰:۳۳   ۱۳۹۳/۴/۷
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    بلوندی جان فقط تو شمال این سبزیها هست اینطور که من میدونم ...
  • ۰۹:۲۶   ۱۳۹۳/۴/۷
    avatar
    دختر نازم نفس
    یک ستاره ⋆|2936 |1740 پست
    منم شكم پر درست ميكن اما بجاي رب انار آلو قرمز كه از تابستون تو فريزر ميذارم استفاده ميكنم. سبزي هم همون سبزي آش كه دارم ميزنم بعلاوه مغز كردو و پياز و ادويه كه همه رو تفت ميدم. خيلي خوشمزه ميشه.
    براي گرفتن بوي ماهي از شب قبل ماهي رو از فريزر ميذارم تو يخچال و روش پياز خرد شده و ادويه مخلوط ماهي و عرق نعنا ميريزم. عرق نعنا خيلي عاليه. (آقاي طاهري تو به خانه برميگرديم گفت) چندتا عرق ديگه هم گفت ولي يادم نيست. شايد بيدمشك بود!!
    براي تيلاپيا هم همينجوري بو زدايي نموده و در پودرسوخاري و نمك و فلفل سياه غلتانده و ميسرخم. خيييلي خوب ميشه
  • ۱۱:۴۴   ۱۳۹۳/۴/۷
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست

    9 راز ماهی شکم‌پر
    ماهی شکم‌پر از غذاهایی است که در شمال و جنوب ایران به شیوه‌های مختلف پخته می‌شود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویه‌هایی که به کار می‌رود، برمی‌گردد مثلاً در جنوب معمولاً ماهی سنگسر و حلوا سیاه به شکل شکم‌پر تهیه و بیشتر برای طبخ آن‌ها از شنبلیله استفاده می‌شود و برای طعم‌دار کردن آن هم ادویه کاری و تمبرهندی به کار می‌رود در حالی که در مناطق شمالی، ماهی سفید را شکم‌پر تهیه می‌کنند و سبزی‌هایی مانند گشنیز، سیر و جعفری و ادویه‌هایی مانند زردچوبه به آن می‌افزایند.

    نکته‌هایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد، عبارتند از:
    1. برای طبخ این غذا هر ماهی‌ای را می‌توانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترین‌ها هستند. البته ماهی‌های نازک را نیز می‌توان به صورت شکم‌پر طبخ کرد بنابراین خریدن ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه‌دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند.
    2. برای هرچه خوش‌طعم‌تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آن‌ها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
    3. اگر می‌خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه‌هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
    4. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می‌پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می‌پوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزی‌هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی‌شود، هم ماهی به کف سینی نمی‌چسبد.
    بسیاری از افراد سبزی‌پلو را با ماهی شکم‌پر می‌خورند اما بهتر است برنج سفید
    در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود
    5. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.
    6. شما می‌توانید ماهی‌های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آب‌لیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.
    7. این غذا را می‌توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم‌پز باشد و محتویات داخل شکم آن حتماً تفت داده شده باشند. حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت زیرا در این صورت ماهی له می‌شود و شکل خود را از دست خواهد داد.
    8. بسیاری از افراد سبزی‌پلو را با ماهی شکم‌پر می‌خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.
    9. نوشیدنی‌ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می‌کنم، شربت آب‌لیموی تازه است. از خوردن این غذا با آب‌میوه‌های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.

    اگر اضافه وزن دارید
    بهتر است از حداقل روغن برای طبخ این غذا استفاده کنید. همراه آن به جای برنج، سبزی‌های نشاسته‌ای نظیر نخودفرنگی، ذرت و سیب‌زمینی بخورید تا در عین احساس سیری، کالری کمتری دریافت کنید.

    اگر یبوست دارید
    این غذا را با سبزی‌های بخارپز شده‌ای نظیر هویج و قارچ میل کنید. روغن مصرفیتان نیز روغن زیتون باشد و آن را با برش‌های نان سبوس‌دار میل کنید. به این ترتیب فیبر بیشتری دریافت کرده‌اید که به کاهش شدت بیماری گوارشی‌تان کمک بسیاری خواهد کرد.

    اگر بیماری قلبی دارید
    از کره در تهیه این غذا استفاده نکنید و به جای آن روغن زیتون به کار ببرید. آب نارنج به این غذا بیفزایید و از سبزی‌های معطر دیگری مانند جعفری و شوید نیز استفاده کنید. می‌توانید در آن سیر تازه بیشتری بریزید و ماهی شکم‌پر را با کلم بروکلی بخارپز شده میل کنید. به این ترتیب مواد غذایی‌ای استفاده کرده‌اید که به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های فراوان در کنترل بیماریتان موثر خواهند بود.
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
  • ۱۲:۵۳   ۱۳۹۶/۴/۱۴
    avatar
    لعیا61
    کاربر جديد|0 |18 پست
    سلام دوستای گلم
    یه نوع سس خوشمزه هست که با گردو درست میشه و اسمش انار اغوزه
  • ۱۲:۵۴   ۱۳۹۶/۴/۱۴
    avatar
    لعیا61
    کاربر جديد|0 |18 پست
    انار آغوز کسی دستور درست کردنشو داره؟
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان