طرز تهیه حلیممواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
گندم 400 گرم
برنج 100 گرم
گوشت سردست يا گردن 500 گرم
سينه مرغ 250 گرم
شير 1 ليتر
خامه 200 گرم
نمك، دارچين، شكر به ميزان لازم
طرز تهيه:
گندم و برنج را كه از 12 ساعت قبل خيس نموده ايد با 2 ليتر آب روي حرارت ملايم قرار داده تا كاملا پخته شود و بعد با گوشت كوب برقي يا مخلوط كن نيمي از آن را له كنيد.
گوشت را با يك عدد پياز و مقدار كمي فلفل و1 ليتر آب روي حرارت قرار دهيد تا پخته شود.
در پايان ساعت اول مرغ را نيز اضافه كنيد تا گوشت و مرغ كاملا پخته شود و آب آن كه كشيده شد آن را ريش نموده و داخل گندم ريخته و هم بزنيد تا آب گندم و گوشت كشيده شود.
كم كم شير را اضافه نماييد تا زماني كه حليم، كِش دار و نرم شود.
نمك آن را اندازه نموده، خامه را اضافه كنيد و شعله را خاموش نماييد.
روي حليم را با شكر و دارچين تزيين نماييد.
نكات:
* در بعضي شهرها مثل مشهد روي حليم را با قيمه تزيين مي كنند، كه در اين صورت شكر حذف مي شود.
* در تهران حليم با گوشت بوقلمون مرسوم مي باشد.
* اگر حليم را صاف مي خواهيد بهتر است به جاي گندم پوست كنده از بلغور گندم استفاده كنيد.
* اگر بخواهيد حليم شما دانه دار باشد آن را داخل چرخ نريزيد.
* براي گرفتن سبوس گندم، پيش از آن كه گندم را با گوشت تركيب نماييد آن را از صافي رد كنيد.
* براي گرفتن بوي زهم گوشت مي توانيد گوشت را با مقداري نخود بپزيد و در پايان نخود را جدا نماييد(مي توان نخود را نيز با مواد كوبيد.)
انرژي كل: 4000 كيلو كالري