ماش پلو_دمپخت
ماش پلو را به دو صورت دمپخت و چلو كش ميتوانيد تهيه كنيد و با گوشت ماهيچه و يا آبگوشت ساده و حتى به همراه خرما و كشمش ميتوان سرو كرد.
در اينجا نوع دمپخت آنرا فرا خواهيد گرفت .
مواد لازم:
برنج ٢ پيمانه
ماش ١ پيمانه سر خالى
زعفران نصف ق چ
پياز ١ عدد درشت
آب گوشت و روغن به ميزان لازم
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه :
برنج را شسته و به مدت سه الى چهار ساعت با آب ولرم و مقدارى نمك خيس كنيد .
ماش را شسته ، خيس كنيد و به طور جداگانه بپزيد و كنار بگذاريد.
در قابلمه مورد نظر پياز خلالى را با يكى دو قاشق روغن سرخ كنيد تا كاملا طلايى رنگ شود، برنج را مجددا شسته تا نمك اضافى آن گرفته شود و در قابلمه ريخته و مقدارى آب گوشت روى آن بريزيد تا حدود يك سانت بالاتر از سطح برنج قرار گيرد زعفران و روغن را نيز اضافه كرده و با شعله زياد حرارت دهيد ، ماش پخته شده را نيز اضافه كنيد و تا زمانى كه آب ماش پلو كاملا كشيده شود حرارت را كم نكنيد ، برنج را زير دندان تست كنيد اگر هنوز نياز به پختن بيشترداشت مقدارى آب و يا آب گوشت به آن اضافه كنيد ، و بعد از تمام شدن آب برنج حرارت را كم كرده و پلو را دم كنيد بيست دقيقه تا نيم ساعت زمان براى دم كشيدن اين پلو كافيست .
ماش پلو را ميتوانيد با گوشت ماهيچه يا گوشت چرخ كرده و يا حتى با خرماى تفت داده شده سرو كنيد .
نوش جان