بادمجان شكم پر؛ غذاي فصل
مخلوط برنج دانه بلند با ادويه و سبزيجات مختلف، رنگ و عطر خاصي به اين غذا داده است.
مواد لازم براي 4 نفر:
برنج دانه بلند: 4/3 پيمانه (150 گرم)
بادمجان بزرگ: 2 عدد
روغن زيتون: يك قاشق غذاخوري
پياز بزرگ: يك عدد،كاملا ريز شود.
سير: 2 حبه، كاملا ريز شود.
گشنيز خرد شده: 2 قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل:يك قاشق چايخوري
فلفل دلمهاي قرمز: يك عدد، كاملا ريز شود.
پودر فلفل قرمز تند: 5/1 قاشق چايخوري
پوست ليموي رنده شده: 2 قاشق چايخوري
آب 2 عدد ليموي تازه
ماست كم چرب: نصف پيمانه
نعناي خرد شده تازه: 2 قاشق غذاخوري
زردچوبه: 4/1 قاشق چايخوري
جعفري خرد شده تازه: 5/1 پيمانه
طرز تهيه:
فر را از قبل روي حرارت 200 درجه سانتيگراد گرم كنيد.
درون يك قابلمه بزرگ، آ ب را جوشانده و برنج را درون آن به مدت 15 دقيقه يا تا زماني كه نرم شود بپزيد سپس درون آبكش زير آب سرد قرار دهيد و بعد بگذاريد آب آن كاملا خارج شود.
با يك چاقوي تيز، حدود يك سانتيمتر از گوشت بادمجان را درآورده و آنها را كاملا ريز كنيد.
روغن را درون يك تابه روي حرارت متوسط گرم كرده و پياز و فلفل دلمهاي را در آن به مدت 5 دقيقه سرخ كنيد.
سير، جعفري، زنجبيل، زردچوبه و پودر فلفل تند را به تابه اضافه كرده و حدود 30ثانيه آنها را تفت دهيد.
بادمجانهاي ريز شده را درون تابه اضافه كرده و به مدت 5 دقيقه يا تا زمانيكه نرم شوند آنها را سرخ كرده و بپزيد. تابه را از روي حرارت برداريد.
برنج، جعفري، پوست ليمو و آب ليمو را به مخلوط بادمجان اضافه كرده و خوب با هم مخلوط كنيد.
بادمجانها را درون سيني فر قرار داده و با قاشق درون آنها را از مخلوط درون تابه پر كنيد.
سيني را درون فر به مدت 30 دقيقه يا تا زماني كه پوست بادمجانها نرم شده و مواد درون آنها طلايي رنگ شوند، حرارت دهيد.
نعنا را با ماست مخلوط كرده و به عنوان سس همراه با غذا ميل كنيد.