۰۹:۳۹ ۱۳۹۲/۷/۳
خورشت قیمه بادمجون
بادمجونهام رو یه ساعت تو آب و نمک غلیظ گذاشتم تا تلخی اش بره و بعد شستم و خشک کردم و سرخ کردم
( تو رو خدا تنبلی نکنین و نگین بادمجون تلخ نیست .. بخدا بعضی ها وقتی درست میکنن انگار داری خورشت زهر مار میخوری تا بادمجون پس پلــــــــــــــــــــــــــــــیز بذارین تلخ آبش گرفته بشه)
برای گوشت خورشت من همیشه از مخلوط گوسفند و گوساله استفاده میکنیم ... به نظرم طعم خورش که توش گوشت گوسفندی باشه زمین تا آسمون با فقط گوساله فرق داره ....
من جوونیام برا قیمه لپه رو چند ساعت خیس میکردم و جدا میپختم ... یه بار زن دایی ام گفت : برا چی جدا میپیزی؟؟ گوشت رو که تفت دادی لپه رو بریز توش و تفت بده ... وا نمیره ...من هم امتحان کردم دیدم نه بابا این زن دایی ما هم یه چیزایی بلد بوده رو نمیکرده ...
پیاز رو نگینی خرد میکنم و تفتش میدم و بعد به پیاز داغم ( نه پیاز سوخته ها ... پیاز داغ عسلی و خشگل) زردچوبه میزنم و بعد گوشت رو میریزم و تفتش میدم ..وقتی خوب تفت خورد ..لپه رو میریزم و اونم تفتش میدم و یه کوچولو هم رب میزنم و اونم یه کوچولو تفت میدم و بعدکمی آب میریزم .....( تازه عروسان عزیز ..تو رو خدا آب رو به خورشت کم کم اضافه کنین ..مزه خورشت که با آب کم پخته بشه زمین تا آسمون با خورشتی که توش شلنگ آب رو باز کردن فرق میکنه)
البته بهش عصاره گوشت بره هم میزنم و کمی هم فلفل و میذارم خوب بپزه
بعدش بادمجونهام رو سرخ میکنم ..گوجه فرنگی رو چها قاچ میکنم و کنار بادمجونام توی همون ماهی تابه که بادمجون رو توش سرخ کردم میریزم ...البته روغن اضافی تابه رو خالی میکنما.... بعد یه مشت هم قوره توش میریزم و زعفرون دم کرده و نمک و فلفل و کمی آب و میذارم اینم بپزه ...
وقتی دوتاشون پختن توی ظرف کمی از مواد گوشت و لپه میریزم و کنارش هم بادمجون و گوجه میذارم ....