خانه
27.5K

کیک اسفنجی

  • ۱۳:۲۸   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    اینم باز نقل قولی از نجما جونه:


    دستورکیک اسفنجی شماره ی یک :
    تخم مرغ خنک 6 عدد،
    پودر قند 300 گرم ،
    آرد قنادی 300 گرم ،
    بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری سر صاف ،
    نمک نوک قاشق چای خوری ،
    وانیل خالص نوک قاشق چای خوری ،
    آب جوش نصف پیمانه .

    طرز تهیه :
    * فر روی حرارت 140 درجه سانتی گراد روشن شود.
    * کف قالب کاغذ انداخته شود . فقط زاویه ی کف ظرف با روغن مایع تا ارتفاع یک سانتی متر چرب شود . ( مهم است ).
    * آرد + بیکینگ پودر + نمک سه بار با هم الک شوند.
    * زرده و سفیده ها جدا . سفیده ها زده شوند و نصف مقدار پودر قند به آن اضافه شود .
    * زرده ها + وانیل + بقیه ی پودر قند کمی زده شود ، سپس آب جوش اضافه شده سریع هم زده شود تا زرده پخته نشود .
    * همزن خاموش . سفیده با لیسک به خورد زرده برود .
    * مخلوط آرد کم کم اضافه شده به خورد مواد قبل برود .
    * کیک به مدت 40 تا 50 دقیقه درون فر باشد.


    کیک اسفنجی شماره ی دو :

    تخم مرغ 6 عدد،
    پودر قند یک پیمانه ،
    وانیل خالص نوک قاشق چای خوری ،
    شربت بار 2 قاشق غذاخوری ،
    روغن مایع یک چهارم پیمانه ،
    آب معمولی یک چهارم پیمانه ،
    آرد سفید قنادی 2 پیمانه ،
    بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری ،
    نمک نوک قاشق چای خوری .

    طرز تهیه :

    * فر را داغ کنید . تنظیم فر بالاتر از موقعی باشد که یک کیک ساده ی خانگی درست می کنید ( 160 تا 180 خوب است ) .
    * قالب را کاغذ انداخته ، چرب کنید .
    * آرد + بیکینگ پودر + نمک ، سه بار الک شود .
    * آب + روغن مایع + شربت بار ، مخلوط شوند .
    * سفیده و زرده ها از هم جدا شوند .
    * سفیده ها زده شوند تا حالت پفکی به خود یگیرد . پودر فند کم کم اضافه شده ، کاملاَ هم زده شود . زرده ها یکی یکی داخل مخلوط سفیده شده ، هر بار هم زده شود . وانیل اضافه شود و همزن کنار گذاشته شود .
    *مخلوط مایعات اضافه شده ، با لیسک به خورد تخم مرغ برود و در انتها مخلوط آرد کم کم اضافه شود .
    * خمیر داخل قالب ریخته شود .
    * کیک به مدت 25 تا 30 دقیقه پخته شود .


    *** به نظر من کیک شماره ی یک خیلی لطیف است و برای کیک های تا ارتفاع 10 سانتی متر عالی است . ولی کیک شماره ی دو برای کیک های مرتفع تر ( مثلاَ دامن باربی ) خیلی مناسب تر است .

    *** اگر قالب شما فانتزی است خمیر شماره ی دو را بپزید ، چون می توانید قالب را کلاَ چرب کنید .

    *** اگر علاوه بر کیفیت کار بحث سود آوری هم مد نظر باشد پس کیک دوم را انتخاب کنید ، چون با اینکه فوق العاده است ولی از نظر وزنی سنگین تر در می آید .

    *** اگر قرار است کیک اسفنجی کاکائویی درست کنید ، پودر کاکائو را به زرده اضافه کنید و هیچ وقت آنرا با آرد الک نکنید


    چرب کردن زاویه به خاطر این است که لبه ی کار تمیز در آید و چرب نکردن قالب تا بالا به خاطر این است که کیک پف کافی و یک دست داشته باشد .

    در مورد کیک دوم چون قالب کاملاَ چرب شده ممکن است روی کیک صاف و یک دست در نیاید . این مورد باعث پایین آمدن کیفیت کار نیست .
    دستورالعمل دوم مال آقای نوروزی است.
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان