طرز تهیه خوراک زبان
مواد لازم و طرز تهیه
زبا گوساله 1 عدد
2تا 3 حبه سیر
پیاز 2 عدد بزرگ
نمک و فلفل و کمی ادویه
برای سس قارچ
400 گرم قارچ کوچک
شیر 1/2 پیمانه
2 قاشق آرد
کره 3 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل
اول زبان رو خووب میشوریم و داخل قابلمه با یکی از پیازها حدود 15 دقیقه میجوشونیم و آب زبان رو دور میریزیم.
پیاز رو تفت میدیم + ادویه ها و زبان رو اضافه میکنیم و آب حدود 3 تا 4 لیوان میریزیم و حدود 3 ساعت زمان میدیم تا بپزه. میتونید چند تا تکه ساقه کرفس هم اضافه کنید.
در آخر باید حدود 1 پیمانه آب بمونه چون برای سس نیاز داریم.
اگر آب کم بود آب جوش بین پخت اضافه کنید.
زمانی که زبان پخته شد به آرامی پوست روشو بگیرید و برش بزنید.
برای سس
قارچ خرد شده و خشک شده رو تفت بدید تا اب قرچ گرفته شه. ( این به این علته که بعدا توی سس آب نندازه)
کره رو آب کنید و آرد رو با حرارت کم تفت بدید کمی که رنگ آرد تغییر کرد حرارت رو خیلی کم کنید و آروم آروم آب گوشت رو اضافه کنید تا آرد گلوله نشه و دائم هم بزنید. حالا هم نمک و فلفل و شیر رو اضافه کنید. زمان بدید تا آروم سس غلظت پیدا کنه ( کمی که غلیظ شد قارچ ها رو هم اضافه کنید )
خودم از شیر نمیریزم و فقط از آب گوشت برای درست کردن سس استفاده میکنم. این به طبع غذائی بستگی داره.
نوش جونتون