آش جو
جايگاه ويژه انواع آش در برنامه غذايى ما ايرانيان بر هيچ كس پوشيده نيست تا جايى كه محل طبخ غذا را آشپزخانه و كسى كه در پخت غذا تبحر دارد آشپز ميناميم . هر اقليم و بوم زيستى آشهاى مخصوص و منحصر به فرد خود را دارد و نيز انواعى از آش در سراسر ايران به يكسان طبخ ميشود . در اينجا با طريقه طبخ آش جو آشنا ميشويد .
مواد لازم :
سبزى آش شامل تره ، جعفرى، گشنيز ، شويد و اسفناج جمعا به تساوى. ١ كيلو
حبوبات شامل نخود، لوبيا و عدس. مجموعا نيم كيلو
جو پوست كنده. ٢٠٠ گرم
برنج نيم دانه. ١٠٠ گرم
پياز داغ و نعنا داغ. مقدارى براى تزئين
كشك ساييده. نيم كيلو
نمك وفلفل و زردچوبه. به ميزان لازم
استاك گوشت و يا آب قلم. ٢ پيمانه
طرز تهيه :
حبوبات را از شب قبل خيس كنيد و طى اين مدت چند بار آب آنرا عوض كنيد تا نفخ آن گرفته شود .
در يك قابلمه بزرگ مقدارى پياز داغ درست كنيد و زردچوبه را با پياز ها تفت دهيد سپس حبوبات خيس خورده را با مقدار لازم آب اضافه كنيد و بگذاريد بپزد. وقتى حبوبات نيم پز شد جو را كه از قبل خيس كرده بوديد اضافه كنيد و اجازه دهيد تا خوب پخته شود برنج را نيز اضافه كرده و گاهى آش را هم بزنيد تا ته نگيرد .
سبزى را كه خرد كرده ايد داخل آش بريزيد و بعد از پخت سبزى كشك و آب قلم را بريزيد نمك و فلفل آش را اندازه كنيد و اجازه دهيد آش كاملا جا بيفتد .
آش را در ظرف سرو بكشيد و روى آنرا با پياز داغ و نعنا داغ و كشك تزئين كنيد .
براى تهيه نعنا داغ در يك تابه كوچك چند قاشق غذاخورى روغن بريزيد و روى حرارت قرار دهيد تا داغ شود نعناى خشك ساييده شده را در روغن بريزيد تا كمى تغيير رنگ دهد خيلى زود از روى حرارت برداريد تا رنگ نعنا زياد تيره نشود.
نوش جان