آش بادمجان
بامجان 5 عدد . سیر 10 حبه . عدس 2 لیوان . پیاز 2 عدد . آرد 2 قاشق غذاخوری
بنا به گزارش آکاایران : کشک 1 لیوان . آب گوشت 4 لیوان . پیاز داغ و نعنا داغ به مقدار لازم
طرز تهیه : بادمجان ها را پوست بکنید و خرد کنید سپس روی بامجان ها نمک بپاشید و 10 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا رطوبت اضافی اش خارج شود ، بادمجان ها را با آب سرد ابکشی کنید سپس بادمجان ها و سیرهای رنده شده را با مقداری روغن سرخ کنید.
عدس را از شب قبل خیس دهید ، عدس را با 4 لیوان آب گوشت داخل قابلمه ای بریزید و بگذارید بپزد و له شود ( اگر آب گوشت ندارید میتوانید از 4 لیوان آب مخلوط با عصاره گوشت استفاده کنید ).
پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود سپس آرد ، زردچوبه ، نمک و فلفل اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا آرد سرخ شده و جذب پیاز شود.
مخلوط پیاز و آرد سرخ شده را همراه با بادمجان های سرخ شده به عدس پخته اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد ( در اواخر پخت کشک را اضافه کنید ) ، پس از پخت با کشک و پیاز داغ آش را تزیین و سرو کنید.
نکته ها : دقت کنید که غلظت این آش همانند عدسی است ، اگر در طول پخت آب کم بود میتوانید مقداری آب جوش اضافه کنید ، بادمجان ها را پس از سرخ شدن خوب له کنید تا در داخل آش مشخص نباشند.