سوپ استانبولی
ماده اصلی این سوپ، سیبزمینی استانبولی است. البته بهتر است آن را با سیبزمینی استانبولی كه كمی ته مزه شیرین دارد یا آن را با سیبزمینی پشندی هم بپزید.
این بستگی به انتخابتان دارد. از آنجایی كه ماده اولیه این سوپ،سیبزمینی است، بنابراین با خوردن هر قاشق آن، بخش عمدهای از نیاز بدن به ویتامین C تامین خواهد شد.
اگر داخل این سوپ چند عدد سیبزمینی درسته با پوست بیندازید هم سوپتان به لحاظ ظاهری زیبا میشود و هم اینكه مقدار ویتامین C بیشتری دریافت خواهید كرد.
به این دلیل كه پوست سیبزمینی یكی از منابع اصلی ویتامین C است. مدت زمان لازم برای آماده شدن این سوپ، 20 دقیقه است.
مواد لازم
. سیبزمینی : چهار تا شش عدد
. روغن زیتون : دو قاشق غذاخوری
. پیاز خرد شده : نصف فنجان
. سینه مرغ : یك چهارم بدون چربی
. آرد سفید : سه قاشق غذاخوری
. شیر : دو لیوان
. هویج : سه عدد بزرگ
. پنیر چدار به مقدار دلخواه
. نمك، فلفل و دیگرادویهها بسته به ذائقه به مقدار دلخواه
. سبزی معطر برای تزئین سوپ نوع و مقدار آن به دلخواه شما بستگی دارد .
طرز تهیه
1- سیبزمینیها را كاملا شسته و بگذارید با پوست بپزند. سینه مرغ را هم بخارپز كنید. پیازها را با روغن زیتون تفت دهید و در ظرفی دیگر آرد را با شیر مخلوط كنید و بهآرامی هم بزنید كه ذرات آرد داخل شیر گلوله نشود.
2- بعد از یكنواخت شدن ساختار شیر و آرد، پنیر را به ظرف اضافه كرده و هم بزنید. كمی آب به مجموعه اضافه كنید. سینه مرغ پخته را ریشریش كرده و همراه با هویج خام رنده شده به آن اضافه كنید.
3- بعد از اینكه سیبزمینیها كمی نیمپز شدند، آنها را با پوست به سوپ اضافه كنید. بگذارید این مواد جوشیده و قوام بیاید. آن را داخل ظرف ریخته و با سلیقه خودتان تزئین كنید.
نکات :
نكته 1) میتوانید هم سیبزمینیها را به همان شكل به سوپ اضافه نكنید. یك یا دو عدد از آنها را رنده كرده و برای قوام بیشتر به شیر اضافه كنید.
نكته 2) یك عدد هویج را هم میتوانید با پوست بخارپز كرده و بدون رنده كردن یا پوست كندن برای تزئین به سوپ اضافه كنید.