آش_ساك گرگان
مواد لازم برای 4 نفر
200 تا 400 گرم اسفناج تازه
2/ 1 فنجان لپه
6 قاشق غذاخوری پیاز داغ
5 قاشق غذاخوری آرد برنج
1/4 فنجان آبغوره یا آبلیمو
10 فنجان آب
200 گرم گوشت چرخ کرده گوساله برای کوفته قلقلی
نعنا داغ به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
2 قاشق چایخوری زعفران آب شده
طرز تهیه:لپه را شسته در قابلمه می ریزیم.اسفناج را پاک کرده، شسته و خرد می کنیم (طرز آماده کردن اسفناج) و به لپه اضافه می کنیم.آب را اضافه کرده و سر گاز گذاشته و به جوش می آوریم.گوشت را به صورت کوفته قلقلی درست کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. می توان گوشت قلقلی ها را در تابه با کمی روغن سرخ کرده و به آش اضافه کرد.
وقتی کوفته ها پخت، آرد برنج را در کمی آب سرد حل کرده و توی آش می ریزیم و برای چند دقیقه می پزیم تا آش غلیظ شود.سپس نمک و آبلیمو را بسته به ذائقه اضافه می کنیم.
در نهایت آش را در کاسه بزرگ یا تک نفره ریخته و با پیاز داغ، سیرداغ و نعنا داغ تزئین و سرو می کنیم.
مدت پخت این آش یک ساعت می باشد.
نکته ها:1-در آش اگر از کوفته قلقلی استفاده می کنید می توانید کوفته ها را از قبل آماده و فریز کنید و در موقع لزوم استفاده کنید.
2-اگر آش رقیق بود به آن آرد بیشتری اضافه کنید.
3-همیشه غذا را در مراحل مختلفِ پخت بچشید و در صورتِ لزوم نمک و ادویه ی آن را بنا به دلخواه تنظیم کنید.
4-نخود این غذا را می توان به صورت دیگری نیز آماده کرد. نخود را از 24ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید. سپس نخودها را روی تخته بریزید و با پشت هاون یا وردنه روی آن بکشید تا پوستشان جدا و دولپه شود. تمام نخودها را به همین ترتیب دولپه کنید.نوش جان