طرز تهیه آش دوغ اردبیل
مواد لازم
دوغ: ۲ لیتر
ماست: ۲ لیتر
تخم مرغ: ۱ عدد
برنج: ۱ پیمانه
نخود خام: ۲/۳ پیمانه
تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
نمک وفلفل به مقدار لازم
طرز تهیه آش دوغ اردبیل
طرز تهیه
در ابتدا نخود رو با مقدار کافی آب میپزیم.
برای تهیه این آش برای اینکه دوغ و ماست در حین پخت نبره ابتدا ماست رو با همزن دستی میزنیم تا کاملا بازو یکنواخت بشه.
بعد دوغ رو هم به ماست اضافه کرده و باز با همزن دستی میزنیم تا مخلوط یکنواخت بشه.
حالا تخم مرغ رو داخل مخلوطمون میریزیم و باز با همزن دستی میزنیم تا تخم مرغ کاملا حل بشه. تخم مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکنه.
مایه آش رو روی حرارت زیاد میذاریم و برنجی که شستیم رو اضافه میکنیم و به صورت مداوم همشون میزنیم تا از بریدن ماست و دوغ جلوگیری کنیم.
باید به هم زدن مداوم ادامه بدیم تا مایه به جوش بیاد و شروع به قل قل زدن کنه.
در این مرحله سبزی که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کردیم رو اضافه میکنیم و حرارت رو هم کمی پایین میاریم، ولی نه خیلی پایین. دیگه احتیاجی نیست تا آش رو مداوم هم بزنیم همین که گاهی هم زده بشه تا ته نگیره کافیه.
وقتی سبزی آش پخت نخود پخته رو هم اضافه میکنیم و به مقدار کافی نمک و فلفل هم میزنیم و اجازه میدیم تا آش جابیوفته.
در صورتی که ترجیح بدین آش کوفته قل قلی داشته باشه میتونین کوفته هارو با ترکیب گوشت چرخی و پیاز رنده شده و نمک آماده و سرخ کنین و در انتها با آش سرو کنین