طرز تهیه آش دندونک
مواد لازم :
یک عدد قلم
نیم کیلو لوبیا چیتی
نیم کیلو لوبیا قرمز
نیم کیلو کمی بیشتر نخود
نیم کیلو عدس
نیم کیلو کمی کمتر ماش
تقریبا ۳ کیلو گندم
نعنا داغ و پیاز داغ
این آش کشک و سبزی نداره ولی من از یکمی کشک برای تزیینش استفاده کردم
نکته اول :
میزان استفاده از گندم بستگی به حبوبات دیگه داره
یعنی اگر مثلا از ماش یا هر کدوم استفاده نکردید همون مقدار گندم رو کمتر کنید و یا اگر حبوبات دیگه مثلا لوبیا سفید بهش اضافه کردید همون مقدار گندم بهش اضافه کنید.
نکته دوم :
تمام حبوبات ها رو جداگانه خیس کنید و جداگانه بپزید چون هرکدوم زمان پخت جداگانه ای دارن .(بجزگندم)
نکته سوم:
اگر میخوایید رنگ آش تیره نشه بعد از پخت اولیه ی حبوبات آب تمام حبوبات رو دور بریزید.(من فقط آب نخود رو دور نریختم چون میگن آب نخود از نظر پروتین و خاصیت مثل گوشته)
نکته چهارم :
اگر از شب قبل گذاشتید که حبوبات پختن حتما بدون آب بذارید توی یخچال تا حبوبات طعم آب به خودشون نگیرن.
من قلم رو توی قابلمه بزرگ گذاشتم و از شب گذشته تا صبح گذاشتم که بپزه
صبح صافش کردم و بعد گندم خیس شده رو بهش اضافه کردم و گذاشتم که بپزه وقتی تقریبا پخت تمام حبوبات پخته رو بهش اضافه کردم و گذاشته کاملا جابیوفته .
و نکته آخر هرچی به آخرهای پخت نزدیک میشیم بیشتر مراقب باشید تا ته نگیره.