آش جو
من این دفعه آش جو را بدون برنج، نخود و لوبیا درست کردم. تنها حبوبات این آش عدس هستش.
مواد لازم و طرز تهیه:
جو ۲۵۰ گرم، ۲۵۰ گرم عدس، سبزی آش خورد شده نیم کیلو به تساوی که شامل پییازچه، جعفری، اسفناج، و گشنیز. پیاز سرخ کرده حدوداً ۴-۵ ق غ، نمک و فلفل به مقدار دلخواه.
جو رو با مقداری آب و آب مرغ در آرام پز گذاشتم و آهسته پخت. عدس رو جداگونه با کمی نمک و مقداری آب نیم پز و آبکش کردم. سپس سبزیها رو داخل جو ریختم و در حرارت معمولی همهٔ مواد رو باهم گذاشتم آرام آرام پخت. هر از گاهی بهم میزنیم و اگر آب آن کم شده بود به تدریج مقداری آب اضافه میکنیم. بعد که آش کاملا غلیظ و جا افتاد در ظرف ریخته و با کشک، پیاز داغ و نعنا سرو میکنیم.
جو و حبوبات رو میتونین با مقداری کم گوشت سر دست بدون استخوان و کمی زردچوبه پخت کنین. در این صورت بعد از پخت گوشت آنها را بیرون آورده و سبزی آش را به آن اضافه میکنیم و گوشت را اگر دوست داشتین میتونین بکوبین یا به صورت رشته رشته بریده و دوباره به آش اضافه کنین.
در ضمن از اونجأی که من دسترسی به تره تازه ندارم از پیازچه استفاده میکنم. آش بهتر هست که با تره درست شود.