كرم_كارامل
مواد لازم :
شير. ٣٠٠ ميلى ليتر
خامه. ١٥٠ ميلى ليتر
تخم مرغ كامل. ٣ عدد
زرده تخم مرغ. ١ عدد
شكر. ٥٠ گرم
غلاف وانيل. ١/٢ و يا كمى پودر وانيل
مواد براى كارامل:
شكر. ١٠٠ گرم
آب. ٤ ق غ
طرز تهيه :
قر را روى ١٧٠ درجه سانتى گراد روشن كنيد.
شير را روى حرارت ملايم قرار دهيد وانيل را داخل آن بيندازيد و صبر كنيد تا به جوش آيد از روى حرارت برداريد و ١٥ دقيقه كنار بگذاريد. غلاف را از شير خارج كنيد و خامه را به شير اضافه كنيد.
تخم مرغها را با زرده اضافه و شكر هم بزنيد و بعد به مايه شير و خامه اضافه كنيد .
براى درست كردن كارامل شكر وآب را روى حرارت قرار دهيد و هنگامى كه شكر شروع به طلايى شدن كرد ظرف را تكان دهيد تا همه شكرها به طور يكنواخت طلايى شود . به هيچ عنوان كارامل را هم نزنيد فقط با تكان دادن ظرف مواد را جابه جا كنيد بعد خيلى سريع به قالب منتقل كنيد و قالب را بچرخانيد تا كف آن به طور كامل پوشيده از كارامل شود سپس مواد كرم را روى كارامل ريخته و روى قالب را با فويل بپوشانيد قالب را در ظرف بزرگترى كه تا نيمه آب كرده ايد داخل فر قرار دهيد مراقب باشيد آب از نيمه قالب بالاتر نباشد . مدت زمان لازم براى پخت ٤٥ دقيقه تا يك ساعت است .
بعد از پخت دسر را از فر خارج كرده و روى ظرف يخ قرار دهيد تا سريع خنك شود سپس به يخچال منتقل كنيد .
بهتر است كرم كارامل به مدت يك شب در يخچال بماند . هنگام سرو دور كرم را با چاقو از قالب جدا كنيد و كرم را در ظرف سرو برگردانيد .
نوش جان