مانتی با سس ماست
🍥 مانتی با سس ماست غذایی است با خمیر در کشور ترکیه زیاد مورد مصرف قرار می گیرد که حتی رستورانهایی فقط مختص سرو این غذاست. مدلهای پخت متفاوتی دارد که یکی از دستور پخت های شایع در زیر ارائه می گردد. البته به صورت بسته های آماده هم وجود دارد که به جای گوشت از سویا استفاده شده.
🍥 مواد لازم برای خمیر
آرد: 2 یا 3 لیوان (بسته به میزان نرم بودن خمیر دارد)
آب: 1 لیوان (کم کم اضافه کنید و اگر لازم شد باز هم اضافه کنید)
تخم مرغ: 1 عدد
بکینگ پودر: 1 قاشق مربا خوری
سرکه: 1 قاشق مربا خوری
نشاسته
ذرت: برای باز کردن خمیر
نمک به اندازه کافی
البته طبق دستور سایتهای آشپزی در ترکیه سرکه و بکینگ پودر استفاده نمیشود.
دقت کنید خمیر باید مثل نرمه گوش نرم باشد، پس در اضافه کردن آرد به مواد دقت کنید و کم کم اضافه کنید.
🍥 طرز تهیه
ابتدا ظرف گودی را انتخاب کرده نصف آرد را در آن ریخته. وسط آرد را گود کرده تخم مرغ، نمک، بکینگ پودر و سرکه را اضافه کرده و با کمی آب ورز دهید و کم کم آرد باقیمانده و آب را اضافه کنید و تا زمانیکه به دست نچسبد و مثل نرمه گوش نرم باشد.
بعد خمیر را در جایی صاف به ضخامت 1 میل باز می کنیم. و بعد طبق تصویر به مربعهای کوچک 1.5 در 1.5 تقسیم کرده و مواد را که از قبل درست کرده ایم لای آنها گذاشته و خمیر را می بندیم. بعد از تمام شدن در یک قابلمه آب را بجوشانید و مانند ماکارونی در قابلمه بریزید. کمی هم روغن اضافه کرده و خمیر ها که پخت ابکش کرده و گرم سرو کنید به همراه سس ماست و پیاز داغ فراوان با رب گوجه و فلفل تفت داده شده در کره.
و در صورت تمایل پودر نعناع. مواد لازم برای داخل مانتی گوشت چرخ کرده 200 گرم پیاز تفت داده شده 1 عدد رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری سرخالی نمک، فلفل سیاه و قرمزو زرد چوبه مقداری آویشن 1 قاشق چای خوری پودر سیر 2 قاشق مربا خوری پیاز را تفت داده و زردچوبه زده و گوشت را اضافه کنید رنگ آن که برگشت ادویه جات و رب را اضافه کنید و کمی تفت دهید و برای داخل خمیر استفاده کنید.
🍥 مواد لازم برای سس ماست
ماست ترجیحا پرچرب و یا ماست موسیر سیر یا پودر سیر نمک فلفل اویشن
🍥 در آخر برای سرو مانتی ها را در ظرف سرو ریخته و روی آن سس ماست ریخته و کمی فلفل قرمز دانه درشت را هم در کره کمی تفت داده و به همراه پیاز داغ روی آن ریخته و نوش جان کنید..