شله زرد
يكى ديگه از دسرهاى سنتى ايرانى شله زرد است ، دسرى مناسب براى ميهمانيها و ايام خاص و نذرى
مواد لازم :
برنج. نيم كيلو
شكر. ١ كيلو
روغن. ٧٥ گرم
زعفران ساييده. نيم مثقال
گلاب. نصف پيمانه
خلال بادام. ١٠٠ گرم
خلال پسته و دارچين. به ميزان لازم جهت تزئين
@ashpazima
طرز تهيه:
برنج را پيمانه كنيد و تا ٦ برابر آب براى پخت آن در نظر بگيريد كه اين ميزان بستگى به نوع برنج دارد بعضى از اقلام برنج به آب بيشترى براى پخت نياز دارند.
بهتر است از برنج نيم دانه ايرانى استفاده كنيد .
برنج را بعد از شيتن با مقدار آب ذكر شده بپزيد وقتى كه مغز برنج كاملا نرم شد شكر را اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا كاملا جا بيفتد زعفران را در مقدارى آب حل كنيد و به شله زرد اضافه كنيد و دسر را مرتب هم بزنيد سپس روغن را اضافه كرده و مقدارى از خلال بادام را شسته و با گلاب اضافه كنيد بعد كه خوب جا افتاد شعله زير ظرف را كاملا كم كنيد و در قابلمه را ببنديد ، ميتوانيد اين مرحله را در فر انجام دهيد يعنى فر را روى پايين ترين درجه روشن كنيد و قابلمه را به مدت نيم ساعت كف فر قرار ميدهيم .
اين عمل از آب انداختن شله زرد بعد از سرد شدن جلوگيرى ميكند .
شله زرد را در ظرفهاى زيبا بكشيد و پس از سرد شدن روى آنرا با دارچين و خلال پسته و يا گل سرخ تزئين كنيد .
نوش جان