خاگينه مغز دار
دسرهاى سنتى ايرانى از دير باز جايگاه ويژه اى در سفره هاى كدبانوهاى ايرانى دارند . انواع خاگينه نيز از اين دسته دسرها ميباشند . در ادامه خاگينه مغز دار را به شما آموزش ميدهم و اميدوارم با درست كردن آن سفره هاى زيبايتان را رنگين تر كنيد.
@ashpazima🌺🌺🌺
مواد لازم :
تخم مرغ ٢ عدد
إرد سفيد. ٢ ق غ سر پر
بيكينگ پودر. ١/٣ ق چ
وانيل. ١/٤ ق چ
ماست شيرين. ٢ ق غ پر
زعفران. ١/٨ق چ
مواد لازم براى شيره شكر
آب. ١ پيمانه
شكر. ١ پيمانه
زعفران دم كرده. نصف استكان كوچك
مواد ميانى :
گردوى خرد شده نصف پيمانه
دارچين. ١ ق چ
پودر زنجبيل. ١/٤ ق چ
پودر هل. ١/٢ ق چ
طرز تهيه :
تخم مرغها را بزنيد . ماست را اضافه كرده هم بزنيد سپس آرد را كه با وانيل و بيكينگ پودر مخلوط كرده ايد روى مواد الك كنيد و در انتها زعفران را اضافه كنيد نصف از اين مايه را در تابه ديواره بلندى كه چرب كرده ايد بريزيد و روى حرارت ملايم اجاق قرار داده درب تابه را ببنديد تا مايه خودش را بگيرد ، سپس گردوى خرد شده را كه با ادويه ها مخلوط كرده ايد روى سطح خاگينه به طور يكنواخت بريزيد و مجددا درب تابه را ببنديد بعد از پنج دقيقه بقيه مواد را آرام و با قاشق روى مواد قبلى ريخته و درب تابه را ببنديد تا خاگينه كاملا بسته شود بعد آنرا برگردانيد تا طرف ديگر آنهم طلايى شود .
در اين فاصله شكر و آب و زعفران را بجوشانيد تا كمى قوام آيد و كنار بگذاريد تا خنك شود خاگينه كه آماده شد شربت را روى آن بريزيد و كمى زمان دهيد تا شربت جذب خاگينه شود
خاگينه را برش دهيد و در ظرف سرو بچينيد و با پودر پسته تزئين كنيد.