طرز تهیه شله زرد
مواد اولیه:
برنج یک لیوان
شکر دو لیوان
کره 50 گرم
خلال بادام 150 گرم
خلال پسته برای تزیين 50 گرم
دارچين برای تزیين دو یا سه قاشق سوپ خوری
گلاب نصف لیوان
زعفران سایيده شده 2/1 قاشق چای خوری
طرز تهيه:
بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید.
برنج را پيمانه کرده و 6 الی 7 برابر آن آب در نظر بگیرید ( البته مقدار آب بستگی به نوع برنج دارد بعضی از برنجها برای پخته شدن به آب بيشتر و بعضی به آب کمتر احتياج دارند) .
برنج را شسته تا آب آن کاملا زلال شود سپس مقدار آب گفته شده یعنی 6 برابر برنج آب را روی آن ریخته .
قابلمه را روی حرارت بگذارید تا جوش بيایيد، کف برنج را بگیرید و وقتی مغز برنج کاملا نرم شد شکر را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنیدتا جا بيافتد.
در صورتیکه شله زرد شما سفت بود یک یا دو پيمانه آب به آن اضافه کنید.
سپس شکر را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شکر آب شود .
زعفران را که در مقداری آب جوش حل کرده اید داخل آن بریزید.
کره را آب کرده به آن اضافه کنید.
مقداری از بادام را برای تزئین کنار گذاشته و بقيه بادام را شسته و در شله زرد بریزید و گلاب را اضافه کنید.
شله زرد را خوب هم ميزنيم تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
آنگاه در ظرف را بسته با شعله خيلی کم به مدت نيم ساعت بگذارید تا جا بيافتد. سپس در ظرف را برداشته بهم بزنید و در ظرف مناسب بکشید.
روی آنرا با دارچين و خلال بادام و پسته تزیين نمایيد
نوش جان