۰۲:۱۵ ۱۳۹۲/۱۱/۵
14 پیشنهاد برای تمیز کردن آشپزخانه
آشپزخانه، یکی از مهمترین قسمتهای خانه است که بهداشت و نظافت آن بر سلامت افراد خانه تاثیر مستقیمی میگذارد. از طرفی استفاده از شویندهها و ضدعفونیکنندههای قوی برای سلامت انسان و محیطزیست مضر است….
اما سوال اینجاست که چطور میتوان بدون استفاده از محصولات پاککننده و ضدعفونیکننده، آشپزخانهای تمیز و بهداشتی داشت. ما چند پیشنهاد داریم و راههای تمیزکردن وسایل آشپزخانه با تمیزکنندههای طبیعی و کمخطر مانند سرکه، نمک و جوش شیرین را به شما معرفی میکنیم.
۱ سرکه سفید، تمیزکنندهای با خاصیت ضدعفونیکنندگی ملایم و برای تمیزکردن سطوح آشپزخانه مناسب است. سرکه از خود اثری به جای نمیگذارد و بوی آن پس از مدت کوتاهی از بین میرود. کافی است یک چهارم لیوان سرکه را در یک لیوان آب حل کنید و روی سطوح مورد نظر اسپری و با دستمال خشک پاک کنید.
۲ حفرههای ریز و مرطوب اسفنج، محل مورد علاقه باکتریهاست. برای تمیزکردن و از بینبردن میکروبهای درون اسفنج، آن را مرطوب کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در ماکروفر قرار دهید.
۳ برای تمیزکردن سینک ظرفشویی مقدار مساوی نمک و جوششیرین را با کمی آب به صورت خمیر درآورید و با یک دستمال نرم، آن را پاک کنید. برای پاک کردن رسوبات سفید روی سینک، یک دستمال یا حوله کاغذی را با سرکه خیس کنید و شب تا صبح روی رسوبها قرار دهید و صبح سینک را با آب بشویید. برای تمیز و براق کردن سینک ظرفشویی میتوان از ترکیب سرکه یا آبلیمو و نمک هم استفاده کرد.
۴ برای شستن و تمیز کردن پارچ مخلوطکن، بعد از تهیه نوشیدنیهای خوشمزهای مانند شیر موز و شیر خرما، محتویات پارچ مخلوطکن را در لیوان خالی کنید و مقداری آب و یک قطره مایع ظرفشویی در آن بریزید و مخلوطکن را به مدت ۲۰ ثانیه روشن کنید. حالا میتوانید به راحتی پارچ را بشویید.
۵ یک راه فوری و میانبر برای تمیز کردن ماکروفر این است که مقداری دستمال کاغذی مرطوب را داخل آن بگذارید و آن را ۲ تا ۳ دقیقه با قدرت بالا روشن کنید. رطوبت دستمالها آلودگی را از بین میبرد و جرمها را نرم میکند. بعد از اینکه دستمالها سرد شد با آنها دیوارههای داخلی ماکروفر را پاک کنید.
۶ برای از بینبردن بوی بد ماکروفر میتوانید ۱ فنجان آب و نصف فنجان آبلیمو را در یک کاسه بریزید و با قدرت بالا و زمان ۳ تا ۵ داخل ماکروفر گرم کنید. ظرف را زود از ماکروفر بیرون نیاورید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه در آن بماند.
۷ اگر ظرف شیشهای قهوه جوش پس از مدتی تیره و مات شده برای تمیزکردن آن به مقداری یخ، نمک و لیموترش نیاز دارید. کافی است یک چهارم ظرف را با یخ پر کنید، نصف لیموترش را روی آن بچلانید و ۲ قاشق سوپخوری نمک به آن اضافه کنید. سپس این مخلوط را به مدت ۲ دقیقه بچرخانید و پس از اینکه سطح داخلی ظرف تمیز شد، آن را با آب بشویید.
۸ برای پاککردن روغن و چربی و مواد غذایی ریخته شده روی اجاق گاز و شیشه فر مقدار مساوی جوششیرین و نمک را با کمی آب مخلوط و با دستمال لکهها را پاک کنید. برای پاک کردن لکههای قدیمیتر، مقداری جوششیرین را با کمی آب به صورت خمیر درآورید و روی لکهها بمالید و پس از چند ساعت با دستمال نرم و مرطوب تمیز کنید.
۹ اگر آسیابتان بو گرفته برای از بین بردن بوی آن یک مشت برنج خام را در آن، آسیاب کنید. بهتر است مواد خشکی مانند دارچین و نعناع که بویشان دیر از بین میرود در آسیاب نریزید.
۱۰ برای از بین بردن بوی بد سطل زباله میتوانید آن را با تکههای یخ که با مقدار مساوی آب و سرکه درست کردهاید، تمیز کنید.
۱۱ پس از رنده کردن مواد غذایی مانند پنیر مقداری از آن به رنده میچسبد. اگر میخواهید رنده آشپزخانهتان تمیز باشد، یک فرچه ظرفشویی برای پاک کردن آن داشته باشید و بلافاصله بعد از استفاده هر ۲ قسمت داخلی و خارجی رنده را با آن تمیز کنید.
۱۲ برای تمیز کردن لکههای روی فنجانهای سفید چینی و ظروف شیشهای و لعابی، خمیری از سرکه یا آبلیمو و نمک تهیه کنید و روی سطوح داخلی و بیرونی ظروف بزنید و پس از یک ساعت آب بکشید.
۱۳ بـررسـیهـا نـشـان داده ۴ میـلیـون میکروارگانیسم در دستمالهای مخصوص گردگیری و نظافت وجود دارد که عاملی برای ایجاد آلودگی است. برای از بین بردن میکروبها بعد از نظافت آشپزخانه این دستمالها را با آب گرم با دمای بالای ۶۰درجه سانتیگراد بشویید.
۱۴ برای پاک کردن جرم و رسوبات کتری، مقدار مساوی سرکه و آب را ۳۰ دقیقه در کتری بجوشانید و سپس رسوبات نرم شده را جدا کنید. برای از بین بردن جرم کتری میتوانید از محلول ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری جوهرلیمو در یک لیتر آب نیز استفاده کنید.