خانه
139K

نکات خانه داری

  • ۲۲:۵۵   ۱۳۹۲/۱۱/۵
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    چگونه خانه‌ای مرتب داشته باشیم؟



    یك منزل مرتب كه هر یك از اسباب و لوازم زندگى در جاى ‏مخصوص و مناسب قرار گرفته باشد، از جهاتى بر یك منزل شوریده و درهم و برهم مزیت دارد.





    اولا: نظم و ترتیب مخصوص به منزل صفا و رونق و زیبایى ‏مى‏بخشد، تماشاى تكرارى خانه نه تنها موجب ملال نمی‌شود بلكه ‏مسرت‏بخش و دلپذیر خواهد بود.





    ثانیا: انجام كارهاى خانه‏دارى را آسان می‌كند، اوقات كدبانوى خانه‏بیهوده تلف نمی‌شود زیرا به هر چیز احتیاج پیدا كرد می‌داند كجاست، براى پیدا كردن آن معطل نمی‌شود ، در نتیجه كارها به آسانى انجام مى‏پذیرد و خانم ‏را وامانده و خسته نمی‌گرداند.





    ثالثا: رونق و صفاى محیط مرتب منزل كه از ذوق و سلیقه كدبانوى‏خانه حكایت می‌كند، مرد را به خانه و زندگى علاقه‏مند می‌سازد .





    رابعا: چنین خانه مرتبى اسباب آبرو و سرافرازى خانواده بوده و ‏هر كس آنرا ببیند از زیبایى آن لذت مى‏برد و به ذوق و سلیقه كدبانوى خانه‏آفرین خواهد گفت.





    با خرید و تهیه اسباب لوكس زندگى زیبا نمی‌شود بلكه نظم و ترتیب‏ خاص زیبایى به وجود می‌آورد. خود شما حتما خانواده‏هاى مرفه و ثروتمندى‏را دیده‏اید با اینكه از انواع و اقسام گوناگون لوازم لوكس زندگى‏برخوردارند اما زندگى آنها چون درهم و برهم است صفا و رونقى ندارد ودیدن آن ملال‏آور است، به عكس خانواده‏هاى متوسطی که را در عین‏ مشکلات ، زندگى زیبا و مسرت‏بخشى دارند، چون همان اسباب و لوازم‏مختصر ،مرتب و منظم و تمیز است،اصولا مگر زیبایى جز نظم و ترتیب‏خاص چیز دیگرى است؟





    بنابراین، یكى از وظائف مهم خانه‏دارى رعایت نظم و ترتیب‏ است ،البته خانم‌هاى خوش سلیقه و كدبانوی تبیانی خودشان بهتر می‌دانند اسباب و لوازم‏خانه را چگونه مرتب سازند لیكن در عین حال یادآورى نكات زیر بى‏فایده ‏نیست:





    اسباب و لوازم منزل را درجه‏بندى نموده براى هر نوعى از آنها جاى مخصوصى انتخاب نمایید، همه ظرف‌ها را یك جا روى هم نریزید، ظرفهایى را كه مورد احتیاج همیشگى است در دسترس قرار دهید ،اسباب‏شیرینى خورى و آجیل خورى را در یك جا قرار دهید، ظرف‌هاى‏شربت‏خورى جاى مخصوص داشته باشند، یك جا را اختصاص بدهید به‏اسباب چایخورى،اسباب و ظروف غذاخورى را در یك جا قرار بدهید، به طور خلاصه اسباب و لوازم زندگى به‏قدرى مرتب باشد كه خود شما و شوهرتان و فرزندانتان جاى مخصوص‏آنها را بدانند به طوریكه اگر در شب تار هم خواستید آنها را پیدا كنید، بتوانید مستقیما به سراغ شان بروید.





    هر کاری را به موقع انجام دهید و حتی الامکان انجام کاری را به بعد موکول نکنید،به این ترتیب هیچ وقت کارها روی هم انباشته نمی‌شود.





    شاید بعضی خانم‌ها بگویند: برنامه مذكور براى اعیان و اشراف ‏خوب است كه زندگى مفصلى دارند ،اما براى زندگانى فقیرانه ما این همه‏تشریفات ضرورت ندارد ،لیكن خاطر نشان می‌شود كه اسباب و لوازم‏زندگى به هر حال باید مرتب باشد،چه فقیر چه غنى.





    والدین بى‏انضباط ، براى اینكه خودشان را بیگناه معرفى كنند، شوریدگى منزل را به گردن بچه‏ها می‌گذارند، در صورتیكه این موضوع‏اشتباه است زیرا بچه‏ها از پدر و مادر تقلید می‌کنند،اگر پدر و مادر منظم‏باشند آنها هم منظم تربیت می‌شوند ،بچه‏ها در آغاز امر با رعایت نظم وترتیب مخالف نیستند بلكه بدان اظهار علاقه می‌نمایند.لیكن وقتى اوضاع‏ نامنظم داخلى را مشاهده نمودند از آنها درس زندگى می‌آموزند.





    پول و اوراق بهادار از قبیل چك و سفته و اسناد و مدارك را درجاى محفوظى بگذارید كه در دسترس بچه‏هاى كوچك نباشد، زیرا ممكن‏است در اثر غفلت از بین بروند و ضررهایى به شما وارد گردد،زدن و تنبیه‏كردن بعد از عمل سودى ندارد ،علاج واقعه را قبل از وقوع باید كرد، بچه‏گناهى ندارد، تقصیر از جانب مادری است كه اشیاء ارزشدار را در دسترس او قرار داده است.





    داروها و مواد خطرناك و سمى را حتى نفت و بنزین را در جایى ‏بگذارید كه دست‏بچه‏هاى كوچك بدانها نرسد، زیرا ممكن‏است در اثر نادانى آنها را بخورند و بیمار شوند ،احتیاط كردن ضرر ندارد لیكن در اثر غفلت و بى‏احتیاطى صدهاخطر در كمین شما است.در خاتمه یادآور می‌شوم كه البته نظم و انضباط خوب است لیكن نه‏بحدی كه از شما و شوهرتان سلب آسایش كند ،اگر از حد متعارف و عادى‏گذشت‏به وسواسی گرى و سلب آزادى منجر می‌شود كه خود یكى ازمشكلات بعضى خانواده‏ها بشمار می‌رود و ممكن است‏سبب جدایى وافتراق واقع شود.





    کدبانوی محترم !



    در هیچ كارى افراط و تفریط خوب نیست‏بلكه میانه‏روى در هرحال بهتر است، نه به قدرى بى‏انضباط باش كه اوضاع زندگیتان شوریده ‏و بى‏حساب باشد نه آنقدر در حفظ انضباط زیاده‏روى كن كه به‏وسواس منجر شود و راحتى را از شما بگیرد.
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان