دسر فندوقی irmik tatlisi
کره بی نمک نرم شده ۱۱۵ گرم یا ۴ اونز
شکر ریز سفید ۱۱۵ گرم یا ۴ اونز
سمولینا یا خورده ریز گندم نیمه آرد شده ۱۲۵ گرم یا ۴۱/۲ اونز یا ۱
فندوق خورد شده توست شده ۱۱۰ گرم یا ۳۳/۴ اونز یا ۱ پیمانه
بکینگ پودر ۲ ق چ
تخم مرغ ۳ عدد کمی با چنگال هم زده
آب پرتقال ۲ ق غ
پوست پرتقال به صورت خیلی نازک و ریز رنده شده ۱ ق غ
برای شربت:
شکر ۶۶۰ گرم یا ۱.۷ پوند یا ۳ پیمانه
چوب دارچین ۴ عدد
پوست پرتقال به صورت قدی و نازک رنده شده ۱ ق غ
آبلیمو ۸۰ میلیلیتر. یا ۲۱/۲ اونز، و یا ۱/۳ پیمانه
آب بهار نارنج ۱۲۵ میلیلیتر، و یا ۴ اونز، و یا ۱/۲ پیمانه
آب ۸۰۰ میلیلیتر، یا ۲۸ اونز
برای گارنیش:
مقداری فندوق توست شده و خورد شده و خلال بادام
فر را از قبل روی حرارت ۲۱۰ سانتیگراد و یا ۴۱۵ فارنهایت روشن کنید.
سینی یا ظرف مخصوص کمی عمیق فر مربع شکل ۲۳ سانتی و یا ۹ اینچ رو کمی چرب کنید . میتونید از جعبه آلومینیومی شیرینی هم استفاده کنید.
کره و شکر را در کاسه بزرگی خوب با هم زن برقی زده تا یک دست و کرمی شود. سمولینا، فندوق و بکینگ پودر را نیز داخل آن ریخته و هم میزنیم. سپس تخم مرغ ها ، آب پرتقال، و خلال پرتقال را به مایه افزوده و تا میکنیم تا همه با هم آغشته شوند.
سپس مایه را داخل ظرف ریخته و داخل فر به مدت ۱۵-۲۰دقیقه روی پنجره وسط میگذاریم تا پخته شود. داخل همان ظرف کنار میگذاریم .
در قابلمه کوچک و عمیقی شکر، دارچین و آب، را ریخته و روی حرارت معمولی هم میزنیم تا شکر حل شود. سپس حرارت را زیاد کرده تا بجوش آید به مدت ۵ دقیقه . نصف شربت رابا آب بهار نارنج و آبلیمو داخل ظرف یا کاسه ی جداگانه ریخته و کنار میگذاریم نصف دیگر آن را دوباره روی حرارت به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه دیگر میجوشانیم یا تا حدی که به قوام آید. پوست پرتقال رنده شده که برای شربت کنار گذاشته بودید را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید .
در این مرحله کاسه ی که شربت بهار نارنج و آبلیمو به آن اضافه کرده یم را روی شیرینی پخته یک دست میریزیم تا کاملا جذب آن شود. وقتی که کاملا جذب شد ظرف را داخل ظرف دیگری برگردانده و آن را به شکل لوزی برش دهید و سپس روی آن را با بادام، فندوق گارنیش کرده و در آخر شربت قوام آماده را روی آن داده و به مدت ۳۰ دقیقه قبل از سرو کردن کنار میگذاریم. دوست داشتید میتونید با خامه یا ماست عسلی سرو کنید.