دستور غذاهای ترکیه ای
سوتلاج در فر
مواد لازم:
1 لیتر شیر
1 لیوان و دو قاشق اضافى شکر(1 لیوان تقریبا 170 گرم)
1 فنجان قهوه خوری کلاسیک برنج(50 گرم)
2 قاشق سوپ خوری پر نشاسته ذرت(یا نشاسته گندم)
1 عدد زرده تخم مرغ
یک پنس نمک
1 پاکت وانیل(10 گرم)
طرز تهيه:
برنج را خوب شسته و در قابلمه سایز متوسط ریخته و آب را تا حدی که روی برنج بیاد و نمک بریزین و اجازه بدین برنج خوب بپزد.
از شیر 1 استکان بردارین و نشاسته و وانیل را اضافه کرده و خوب هم بزنین تا صاف شود و کنار بزارین.دقت کنین که برای اینکار باید شیر سرد باشد.
شیر باقیمانده و شکر را به قابلمه برنج ریخته و تا حل شدن شکر در حرارت ملایم هم بزنین.
به مخلوط نشاسته و شیر زرده تخم مرغ اضافه كرده و باز هم بزنین تا کاملا صاف و یکدست شود.نصف ملاقه از سوتلاچ در حال جوش به نشاسته اضافه کرده هم بزنین و داخل قابلمه برنج بریزین و 5-4 دقیقه بجوشانید و حرارت را خاموش کنین.در کاسه هایی که در برابرحرارت فر مقاوم هستن بریزین و کاسه ها را در سینی فر گذاشته و داخل سینی از نصف پایین تر آب بریزین و در فر 200 درجه تا زمانی که روی سوتلاچ طلایى شود بپزین. نوش جان
نكته: سوتلاچ را بدون گذاشتن تو فر هم سرو ميكنن بعد از پختن در ظرف سرو ريخته و با دارچين ،پسته ،فندق و با هر چيز ديگر به دلخواه تزيين ميكنند