آلبالو پلو یک غذای شیرازی است
مواد لازم آلبالو پلو
• 4 پیمانه برنج
• یك کیلوگرم آلبالو
• یك کیلوگرم شکر
• یك عدد سینه مرغ
• چند عدد چوب دارچین
• 2 عدد برگ بو
• 3 قاشق سوپخوری زعفران دمکرده
• یك پیمانه کره
• یك پیمانه روغن
• به میزان لازم نمک
• خلال پسته و بادام
طرز تهیه آلبالو پلو
1. برنج را با آب بشویید و با نمک برای چند ساعت خیس کنید.
2. هسته های آلبالو را جدا کنید، آلبالو ها را در ظرفی لعابی یا شیشهای بریزید، روی آنها شکر بپاشید و به مدت 2 ساعت بگذارید بماند. سپس آنها را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن به مدت 6 ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید بماند.
3. پس از این زمان، آلبالوها را 10 دقیقه بجوشانید. سپس از صافی عبور دهید و شربت آن را جدا کنید. شربت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام بیاید.
4. مرغ را نیز با مقداری آب و به همراه نمک، دارچین و برگ بو بپزید. در اواخر پخت مقداری از زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.
5. برنج را آبکش کنید. پس از آبکش کردن برنج، روغن را کف قابلمه بریزید، برای تهدیگ نان بگذارید و مقداری برنج در آن بریزید و بعد روی برنج آلبالو بریزید. همین مراحل را تا انتها تکرار کنید به طوری که لایه آخر برنج سفید باشد. روغن بریزید و دمکنی بگذارید تا برنج دم بکشد.
6. آلبالوپلو را با مرغ پخته و سرخ کرده و خلال پسته و بادام تزیین و سرو کنید.
البته من نصف این مقدار شکر میریزم چون غذای شیرین دوس ندارم