مواد لازم:
گل گاوزبان 50 گرم
شكر 100 گرم
آب چهار پیمانه
آبلیمو یك قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
گلهای گاوزبان را از شب قبل در آب خیس كنید تا خاكشان گرفته شود، بعد آن را در آبكش ریخته و كاملا بشویید تا تمیز شود آب و شكر را در قابلمه مسی(حتما باید مسی باشد) ریخته تا قوام بیاید و كشدار شود گلها را داخل آن ریخته و چهار الی پنج دقیقه صبر كنید تا چند جوش بزند در آخر آبلیمو را اضافه كنید تا مربا كپك نزند.
خواص:
ترکیبات شیمیایی موجود در گلگاوزبان شامل ساپونین، موسیلاژ، رزینها، تاننها، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است برای درمان سرماخوردگی همراه با تب، تسکین سرفه، از بین بردن ورم حفرههای بینی، گرفتگی صدا، تنگی نفس، درد گلو و درمان ناراحتیهای مجاری تنفسی بسیار مفید است گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است.