خانه
3.91K

16 علامت ایدز

  • ۱۲:۵۵   ۱۳۹۲/۴/۴
    avatar
    کاربر فعال|420 |716 پست

    بعد از گذشت یک تا دو ماه از ورود HIV به بدن، ۴۰ تا ۹۰ درصد از افراد علائم شبه آنفولانزایی را تجربه می کنند که سندرم حاد ویروسی (ARS) نامیده می شود.اما گاهی اوقات علائم HIV سالها پدیدار نمی شوند، گاهی حتی یک دهه.

    در مراحل اولیه عفونت HIV، هیچ نشانه متداولی وجود ندارد و ممکن است فرد مبتلا اصلاً از وجود بیماری در خود مطلع نباشد. به همین دلیل خیلی مهم است که در مواقع خاص مخصوصاً رابطه جنسی محافظت نشده یا استفاده از داروهای درون وریدی حتماً آزمایش بدهید.

    در زیر به برخی از علائم وجود HIV در بدنتان اشاره می کنیم:

    ۱- تب

    یکی از اولین نشانه های ARS می تواند تب خفیف باشد. این تب اگر اتفاق بیفتد معمولاً با علائم خفیف دیگر مثل خستگی، تورم غدد لنفاوی و گلودرد همراه خواهد بود. در این نقطه ویروس به سمت جریان خون در حال حرکت است و شروع به تکثیر به تعداد بالا می کند. وقتی این اتفاق می افتد، سیستم ایمنی بدن واکنش التهابی نشان می دهد.

    ۲- خستگی

    واکنش التهابی سیستم ایمنی بدنتان می تواند باعث شود احساس خستگی و بی حالی کنید. خستگی می تواند هم یکی از علائم اولیه HIV باشد و هم از علائم آخری آن.

    ۳- درد عضلانی، درد مفصلی و تورم گره های لنفاوی

    ARS معمولاً با آنفولانزا، مونونوکلئوز یا سایر عفونت های ویروسی، حتی سفلیس و هپاتیت، اشتباه گرفته می شود. جای تعجب نیست که بسیاری از علائم این بیماری ها یکسان هستند، مثل درد در مفاصل و عضلات و تورم گره های لنفاوی. گره های لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی بدن شما هستند و زمانیکه عفونتی وارد بدن شود، متورم می شوند. بسیاری از آنها در زیربغل، کشاله های ران و گردن وجود دارند.

    ۴- گلودرد و سردرد

    درست مثل سایر علائم، گلودرد و سردرد هم فقط در موقعیت جزء علائم ARS تشخیص داده می شوند.

    اگر اخیراً رفتارهای پرخطر داشته اید، انجام تست HIV عاقلانه ترین کار است. بخاطر خودتان و دیگران این آزمایش را انجام دهید: HIV در مراحل اولیه خود بیشتر عفونی است.

    به خاطر داشته باشید که بدن هنوز برای HIV پادتن تولید نکرده است به همین دلیل تست پادتن آن را نشان نمی دهد. ممکن است هفته ها تا ماه ها طول بکشد تا پادتن های HIV در آزمایش خون مشخص شوند.

    ۵- جوش و دانه های پوستی

    جوش های پوستی ممکن است هم در ابتدا و انتهای دوره HIV/AIDS پدیدار شود. این جوش ها ممکن است در هر نقطه ای از بدنتان ایجاد شوند که اگر توضیح و علت دیگری نداشتند، بهتر است حتماً تست HIV انجام دهید.

     

    ۶- حالت تهوع، استفراغ و اسهال

    ۳۰ تا ۶۰ درصد افراد در مراحل اولیه HIV به حالت تهوع، استفراغ یا اسهال دچار می شوند. این علائم همچنین ممکن است در نتیجه درمان ضدویروسی و بعدها در روند عفونت درنتیجه عفونتی دیگر اتفاق بیفتد. اسهالی که مداوم باشد و به درمان های معمول واکنش ندهد نیز می تواند نشانه ای از این ویروس باشد.

    ۷- کاهش وزن

    کاهش وزن نشانه بیماری پیشرفته تر است و می تواند درنتیجه اسهال شدید اتفاق بیفتد. اگر در حال کم کردن وزن هستید، یعنی سیستم ایمنی بدنتان بسیار ضعیف شده است. در این وضعیت، بیمار حتی اگر تغذیه خوبی داشته باشد و تا آنجا که می تواند غذا بخورد باز هم وزن زیادی کم می کند. این مشکل معمولاً در مراحل آخری بیماری اتفاق می افتد. این روزها اما با کمک درمان ضدویروسی این مشکل کمتر شده است.

    ۸- سرفه های خشک

    این نشانه یعنی سرفه های موذی که ممکن است هفته ها طول بکشد و به نظر می رسد که هیچوقت بهتر نخواهد شد، یکی از متداول ترین نشانه های بیماری در بیماران مبتلا به HIV که در مراحل پیشرفته بیماری خود قرار دارند می باشد.

    ۹- سینه پهلو

    سرفه و کاهش وزن ناشی از این بیماری ممکن است موحب بروز بیماری جدی شود که توسط میکروبی ایجاد می شود که اگر سیستم ایمنی بدنتان خوب کار می کرد هیچ مشکلی برایتان ایجاد نمی کرد. بیماری های فرصت طلب مختلفی وجود دارند و هرکدام از آنها به طور متفاوتی بروز می یابند. علاوه بر سینه پهلو، از بیماری های فرصت طلب می توان به عفونت انگلی توکسوپلاسموز که بر مغز اثر می گذارد، نوعی ویروس تبخال که سیتومگالوویروس نامیده می شود و نوعی عفونت قارچی مثل برفک اشاره کرد.

    ۱۰- تعرق شبانگاهی

    تقریباً نیمی از افراد در مراحل اولیه عفونت HIV دچار تعرق شبانه می شوند. این مشکل با پیشرفت بیماری ممکن است وخیم تر شود و ارتباطی با ورزش کردن یا دمای اتاق ندارد. نادیده گرفتن این مشکل که تقریباً مشابه گُرگرفتگی است که زنان در شروع یائسگی دچار آن می شوند بسیار دشوار است زیرا تمام لباس ها و ملحفه هایتان را خیس می کند.

    ۱۱- تغییر ناخن ها

    یکی دیگر از نشانه های آخری عفونت HIV تغییراتی مثل ضخیم و خمیده شدن ناخن ها، شکاف برداشتن و تغییر رنگ آنها می باشد. این مشکل معمولاً در اثر عفونت قارچی مثل کاندیدا اتفاق می افتد. بیمارانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده است بیشتر در معرض عفونت های قارچی هستند.

    ۱۲- عفونت های قارچی

    عفونت قارچی دیگر که در مراحل آخری این بیماری ایجاد می شود، تبخال است که عفونتی دهانی است که توسط کاندیدا که نوعی قارچ است، ایجاد می شود. تبخال یک عفونت قارچی متداول است که معمولاً در دهان یا مری ایجاد می شود و بلعیدن را مشکل می کند.

    ۱۳- سردرگمی و مشکل در تمرکز

    مشکلات شناختی نیز می توانند یکی از نشانه های جنون ناشی از HIV باشند که معمولاً در مراحل آخری این بیماری پدیدار می شوند. علاوه بر سردرگمی و مشکل برای تمرکز، جنون ناشی از HIV شامل مشکلات حافظه و مشکلات رفتاری مثل عصبانیت و آسیب پذیری و زودرنجی نیز می شود. حتی ممکن است تغییرات حرکتی نیز به دنبال داشته باشد: دست و پاچلفتی شدن، نداشتن هماهنگی و مشکل در کارهایی که نیاز به مهارت های حرکتی دارد مثل نوشتن.

    ۱۴- تاول تبخالی و تبخال تناسلی

    تبخال دهانی و تبخال تناسلی نیز می توانند هم نشانه هایی از ARS و هم عفونت HIV باشد. همچنین داشتن تبخال یکی از عوامل خطرزا برای ایجاد HIV است. دلیل آن این است که تبخال تناسلی می تواند موجب زخم هایی شود که وارد شدن HIV به بدن در حین رابطه جنسی را آسان تر می کند. و شیوع تبخال در افرادی که مبتلا به HIV هستند معمولاً شدیدتر است زیرا سیستم ایمنی ضعیف تری دارند.

    ۱۵- سوزن سوزن شدن و ضعف

    در مراحل آخر HIV ممکن است احساس سوزن سوزن شدن و کرختی در دست ها و پاها ایجاد شود که به آن نوروپاتی محیطی می گویند که در افرادی که دیابت کنترل نشده دارند نیز اتفاق می افتد. در این وضعیت عصب ها تخریب می شوند. این علائم با مسکن ها و داروهای ضدغش برطرف می شوند.

    ۱۶- بر هم خوردن نظم قاعدگی

    HIV پیشرفته احتمال برهم خوردن نظم قاعدگی را افزایش داده و عادت های ماهیانه معمولاً کم تر و سبک تر می شوند. اما این تغییرات بیشتر به دلیل کاهش وزن و پایین آمدن سطح سلامت زنان مبتلا به این عفونت می باشد تا خود عفونت.عفونت HIV همچنین با یائسگی زودرس در ارتباط است (۴۷ تا ۴۸ سالگی در زنان مبتلا در مقایسه با ۴۹ تا ۵۱ سالگی در زنان سالم).

     

  • leftPublish
  • ۱۲:۰۹   ۱۳۹۲/۴/۸
    avatar
    سنا
    دو ستاره ⋆⋆|652 |2369 پست
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان