خانه
4.46K

4 باور رایج در مورد مسمومیت

  • ۱۰:۳۴   ۱۳۹۲/۵/۱۴
    avatar
    کاربر فعال|91 |320 پست
     دلایل مسمومیت غذایی به سختی قابل تشخیص است یعنی همیشه نمی‌شود آخرین وعده‌های غذایی را مقصر دانست اما می‌توان‌ خطر مسمومیت را کاست آن هم به شرطی که اطلاعات درستی در مورد این ناخوشی داشته باشید.
    چشمتان روز بد نبیند همین چند روز پیش بود که من مسموم شده بودم. به این فکر می‌کردم من که بیرون چیزی نخورده‌ام و مدام در ذهنم مرور می‌کردم آخرین غذایی که خورده‌ام چه بوده است؟ اما آیا در مسمومیت غذایی همه‌ی تقصیرها پای آخرین غذایی است که خورده‌ایم؟ آیا غذاهای خانگی باعث مسمومیت نمی‌شوند؟ آیا فقط مواد غذایی حیوانی مسمومیت‌زا هستند؟ دلایل مسمومیت غذایی به سختی قابل تشخیص است یعنی همیشه نمی‌شود آخرین وعده‌های غذایی را مقصر دانست اما می‌توان‌ خطر مسمومیت را کاست آن هم به شرطی که اطلاعات درستی در مورد این ناخوشی داشته باشید.
    در واقع خطر مسمومیت غذایی ارتباط مستقیمی با سطح آگاهی و اطلاعات ما در زمینه‌ی آلودگی و مسمومیت دارد. هر چه اطلاعات شما بیشتر باشد خطر مسمومیت غذایی هم کمتر می‌شود. با ما همراه باشید تا چند باور رایج و نادرست در مورد مسمومیت غذایی را مرور کنیم.
    _________________________________________________________________________________

    باور غلط یک: مسمومیت غذایی از آخرین غذایی که خورده شده ناشی می‌شود

    همه‌ی ما حداقل یک بار هم شده دل پیچه، حالت تهوع، بیرون‌روی، تب و لرز شبانه را تجربه کرده‌ایم. همیشه هم در ذهن‌مان مثلا غذایی که از شب پیش مانده بود را مقصر می‌دانیم. ناخوشی‌های مربوط به مواد غذایی مانند مسمومیت ممکن است که چند ساعت بعد از خوردن یک غذا یا خوراکی بروز کند اما در بیشتر موارد موضوع به دو تا پنج روز قبل بر می‌گردد حتی در برخی موارد علائم مسمومیت بعد از چند هفته یا چند ماه بعد خود را نشان می‌دهد. برای همین هم زود تقصیر را متوجه آخرین غذا یا رستورانی که در آن غذا خورده‌اید نکنید چون امکان دارد این آلودگی غذایی از روزها یا هفته‌ها قبل در وجود شما بوده باشد.
    _________________________________________________________________________________

    باور غلط دو: مواد غذایی حیوانی دلیل اصلی مسمومیت غذایی هستند

    مواد غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز و پنیرهای پاستوریزه نشده همیشه باعث نگرانی مصرف‌کننده‌ها می‌شوند. گوشت پرندگان نیز همیشه حاوی مقدار کمی از باقیمانده‌ی عوامل مولد بیماری مانند سالمونلا می‌باشند. اگر گوشت مرغ خام را برای مدت طولانی در دمای اتاق قرار دهید خیلی زود آلوده و باعث مسمومیت می‌شود. اما با این حال همیشه پای محصولات غذایی حیوانی در میان نیست. میوه‌ها و سبزیجات نیز می‌توانند باعث آلودگی و مسمومیت غذایی شوند. در واقع حدود یک چهارم مسمومیت‌های غذایی به مسمومیت از طریق مصرف میوه و سبزیجات آلوده مربوط می‌شود. شرایطی مانند استفاده‌ی بیش از اندازه از کودها، شرایط خطرآفرین و نامناسب کاری در زمین‌های کشاورزی(مثل به کار گرفتن کارگرهای مریض موقع برداشت محصول)، رفت و آمد حیوانات غیر اهلی و آب آلوده باعث آلودگی میوه و سبزیجاتی مانند اسفناج می‌شود.
    _________________________________________________________________________________

    باور غلط سه: مواد غذایی خریداری شده از سوپرمارکت‌ها سالم‌اند

    جمعیت حاضر جهان باعث شده است که واردات و صادرات مواد غذایی بیشتر شود. خیلی از مواد غذایی مصرفی ما نیز از کشورهای دیگر وارد می‌شوند. همین مسئله نیز خطر آلودگی مواد غذایی به آفت‌کش‌‌ها و مواد شیمیایی را بالا می‌برد. گاهی اوقات حین بسته‌بندی مواد غذایی نیز امکان آلودگی و تکثیر باکتری وجود دارد. یا اینکه آلودگی از دستگاه‌های برش گوشت در سوپرمارکت‌ها نیز قابل انتقال است. برای همین مواد غذایی ارائه شده در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های بزرگ الزاما سالم و بی‌خطر نیستند.

    میوه ها و سبزیجات نیز می توانند باعث آلودگی و مسمومیت غذایی شوند.
     در واقع حدود یک چهارم مسمومیت های غذایی به مسمومیت از طریق مصرف میوه و سبزیجات آلوده مربوط می شود.
    _________________________________________________________________________________

    باور غلط چهار: غذاهای خانگی سالم‌ترند

    بیمارستان‌ها و رستوران‌ها رتبه‌ی اول مکان‌های آلوده را در زمینه‌ی مواد غذایی به خود اختصاص داده‌اند. بر اساس باورهای رایج، غذاهای خانگی همیشه سالم هستند و غذاهایی که در رستوران‌ها سرو می‌شوند بیشترین آلودگی را به باکتری‌ها دارند. البته اگر در منزل و با رعایت اصول بهداشتی صحیح آشپزی می‌کنید حتما غذایتان سالم‌تر خواهد بود. اما اگر تصور می‌کنید غذاهایی که در بیرون و به نام غذاهای خانگی به فروش می‌رسند صد در صد سالم هستند اشتباه می‌کنید. آشپزی در منزل هم اگر با رعایت اصول صحیح همراه نباشد امکان مسمومیت غذایی را بالا می‌برد.
    _________________________________________________________________________________

    چند اصول بهداشتی برای آشپزی سالم در منزل


    * هیچ‌وقت از یک چاقو برای بریدن گوشت و خرد کردن سبزیجات نشسته استفاده نکنید. برای این که امکان آلودگی را کم کنید چاقو و ابزارتان را بشویید یا اینکه از ابزار دیگری استفاده کنید.

    * قبل از کار کردن، تخته گوشت و چاقوهایتان را تمیز کنید. گوشت خام را در دمای محیط قرار ندهید. به خاطر این که باکتری‌ها با سرعت بیشتری تکثیر می‌شوند.

    * اگر گوشت را داخل فر گذاشته‌اید از یک دماسنج استفاده کنید تا مطمئن شوید قسمت‌های داخلی گوشت نیز به دمای مناسب برای از بین رفتن باکتری‌ها رسیده است یا نه.

    * از مصرف محتویات کنسروهایی که فلزشان آسیب دیده یا باد کرده است بپرهیزید.

    * قبل از آشپزی دست‌های‌تان را با آب و صابون شستشو دهید. کلا عادت کنید در فصل گرما که امکان آلودگی و مسمومیت بیشتر است دست‌های‌تان را به طور مرتب بشویید.
  • leftPublish
  • ۱۶:۱۸   ۱۳۹۲/۵/۱۴
    avatar
    مروارید
    یک ستاره ⋆|399 |1307 پست
    من ب چ نکته هایی فکر نمیکردم
  • ۲۳:۳۴   ۱۳۹۲/۱۲/۱۳
    avatar
    پروانه
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|4627
    مرسی خوب بود
  • ۰۰:۰۹   ۱۳۹۲/۱۲/۱۴
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
    ♥ مرســی عزیـزم ♥
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان