خانه
2.85K

5 مسجد زیبا در ایران

  • ۰۹:۲۲   ۱۳۹۴/۴/۸
    avatar
    کاپ عکاس برتر 
    دو ستاره ⋆⋆|2582 |2251 پست

    5 مسجد زیبا در ایران


     استفاده از هنر کاشی‌کاری و یا گنبدهای گرد و بزرگ، از مهم‌ترین ویژگی‌های مساجد اسلامی ایرانی است. البته، معماری ایرانی، قدمتی هم ارز 5000سال قبل از میلاد دارد  و در کشورهای ترکیه، تاجیکستان و اندونزی قابل مشاهده است. به گفته « پرفسورآرتور پوپ» پژوهشگر هنر ایرانی و صاحب کتاب معروف تاریخ هنر ایران «هنر متعالی ایرانی، به معنای کامل در معماری آن خلاصه می‌شود. تعالی معماری هم در دوران قبل و هم بعد از میلاد نمود داشته است.»
    ساختمان‌های مختلف و پیچیده همچون مساجد، موزه‌ها، بازار و پل‌ها همگی از ایام باستان به میراث مانده‌اند.ایرانیان در طراحی ساختمان‌های بلند و دکور داخلی مناسب آنها، بسیار ماهربوده و اغلب اعتقادات‌شان در ساخت این اماکن جلوه می‌یابد. معماری مساجد در ایران، از هر منطقه به منطقه  دیگر و با توجه به موقعیت جغرافیایی، مصالح بکار رفته و سبک آنها با هم فرق می‌کنند. با تابش نور خورشید، رنگ آبی فیروزه‌ای دربالای گنبد مساجد نمایان می‌شود و درخشش آنها از مسافت‌های دور نیز قابل مشاده است. مساجد بسیار بزرگ و متعددی در ایران وجود دارند که در نوع خود شاهکار معماری تلقی می‌شوند. مدآنلاین چند نمونه از آنها را برای‌تان آماده کرده است.با ورود به این مساجد، دیگر دلتان نمی‌خواهد از آنها خارج شوید!

    - مسجد امام در اصفهان

    مسجد امام که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار دارد، نمونه‌ای کامل از هنر زیبای معماری ایرانی است. این شاهکار ماندگار، به عنوان زیباترین میراث ایرانی در کنار میدان نقش جهان، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. ساخت آن به سال 1611 شروع شد و زیبایی آن بیشتر به دلیل رنگ‌های هفتگانه کاشی‌هاست. مهم‌ترین ویژگی هر مسجد مناره  آن است. در مسجد امام، چهار مناره ساخته‌اند و کیفیت صدای تولید شده در بالای مناره، ستودنی‌ست. طراحی داخلی گنبد چنان است که به هنگام صحبت کردن امام جماعت، صدا در همه اطراف مسجد می‌پیچد. معماری مسجد بسیار پیچیده بوده و دارای چند ایوان و حیاط بزرگ است.

    - مسجد شیخ لطف‌اله در اصفهان

    هدف از ساخت این مسجد، طراحی یک مسجد اختصاصی برای دادگاه سلطنتی بوده است. شاید به همین دلیل فاقد هرگونه مناره‌ای‌ست. دروازه  ورودی مسجد مانند دروازه بازار بزرگ و مسجد امام، مطمئنا شبیه نیمه ماه است. طراحی بی‌نظیر کاشی‌های بکار رفته در نمای خارجی بنای مسجد که هم زیبا و هم با کیفیت هستند، همگی از آثار منحصربفرد خوشنویس و هنرمند بزرگ  معروف ایرانی«علیرضا عباسی تبریزی» است که از شاع عباس صفوی لقب شاهنواز دریافت کرد.

    - مسجد نصیرالملک(وکیل) در شیراز

    این مسجد در زمان سلسله قاجاری ساخته شده و هنوز تحت محافظت بنیاد موقوفه نصیر الملک قرار دارد. در نمای خارجی مسجد از شیشه‌های رنگی و سایر مصالح سنتی همچون شیشه‌های 5 گانه مقعر استفاده شده است. به این مسجد، نام مسجد رز لقب داده‌اند و این وجه تسمیه بیشتر به علت رنگ صورتی کم رنگ کاشی‌های بکار رفته در آن است.

    - مسجد جامع یزد

     مسجد جامع یزد، که یکی از بزرگترین بناهای مذهبی و تاریخی ایران است بیشتر به سبک آذری ساخته شده، دارای چند مناره و بلندترین مسجد ایرانی است. نمای خارجی آن را از سر تا کف با کاشی‌های منبت شده آبی رنگ پوشانده‌اند. این مسجد در واقع  یکی از آثار تاریخی شهر یزد محسوب می‌شود.

    - مسجد شیخ صفی در اردبیل

    این بنای معروف تاریخی که در میدان عالی قاپوی اردبیل ساخته شده، در  قرن 16 تا 18 ساخته شده است. آرامگاه، برج  مدور و گنبد گرد، همگی با کاشی‌های آبی تزئین شده‌اند و ارتفاعی معادل 17 متر دارند. در گوشه راست مسجد، مجسمه شاه اسماعیل صفوی با عنوان «رهبر صوفی اسلامی» قرار دارد.

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان