آداب معاشرت
كي به كي معرفي ميشود؟
کوچكتر به بزرگتر
ابتدا نام بزرگتر آورده ميشود، سپس نام كوچكتر. مثال: آقاي حسيني (بزرگتر)، اجازه ميفرماييد آقاي محمدي(كوچكتر) را به شما معرفي كنم؟
معرفي آقا به خانم
ابتدا نام خانم برده ميشود، بعد نام آقاي مورد نظر. مثال: خانم حسيني اجازه ميفرماييد آقاي جمشيدي را به شما معرفي كنم؟
استثنا: در حضور اشخاص مهم (رئيسجمهور، شخصيتهاي مذهبي و. . . خانم به آقا معرفي ميشود.)
خانمها را براي معرفي نزد آقايان نميبرند بلكه درصورت نياز به معرفي، آقايان نزد خانمها ميروند
خانمي كه نشسته است براي معرفي از جاي خود بلند نميشود، مگر اينكه با خانمي مسنتر از خود يا شخصيتي بلند مرتبه روبهرو شود كه در اين حالت براي سلام و عليك و معرفي از جاي خود بلند ميشود.
هنگام معرفي يك دوشيزه به بانو،
دوشيزه بايد از جاي خود بلند شود.حتيالمقدور ميزبان مهمانها را به يكديگر معرفي ميكند، در غيراين صورت مهمانهايي كه نخستين بار با يكديگر برخورد ميكنند، خود را و در صورتي كه همراهاني داشته باشند، آنها را نيز به طرف مقابل معرفي ميكنند.
براي معرفي 2 نفر درصورتي كه از نظر مقام، شغل، سن يا درجه (درصورت نظامي بودن) همتراز باشند
معرفي هر كدام به يكديگر فرقي نميكند. مثال: آقاي محمدي، اين آقاي حسيني است.براي معرفي يك نفر به يك گروه، ابتدا نام تازه وارد گفته ميشود و سپس نام يكايك گروه، نشسته يا ايستاده معرفي ميشوند.هنگام معرفي بهتر است جمله« از ملاقات شما خوشحالم» گفته شود.
در معرفي بايد اسامي را واضح و آهسته بيان كرد.درصورتي كه هنگام معرفي نام كسي را فراموش كرديد يا مطمئن نيستيد، نبايد اشتباه تلفظ كنيد، بلكه بايد خيلي ساده از او معذرت خواسته و مجددا نام او را پرسيده و به شخص ثالث معرفي كنيد.