(Falafel~ Fried Chickpea Patties )
فلافل گوله سرخ شده نخود است ، جمع مكسر فلفل است و برگرفته از پلپل فارسي ، علت نامگذاري ان وجود فلفلي است كه در خوراك استفاده شده و به علت طعم تند ان درشهرهاي جنوب كشورمان بسيار پرطرفدار است علاوه بر ايران در كشورهاي خاورميانه جز غذاهاي سنتي محسوب مي شود .
فلافل بسته به تنوع ذائقه ها دستخوش تغييراتي شده بطور مثال در مصر بجاي نخود "باقالي "جايگزين شده و در بيروت مخلوط نخود و سبزيجات معطر و عراق و سوريه مخلوط نخود و كنجد استفاده مي شود
نخود به علت وجود كلسيم ، اهن ، فسفر ، ويتامين A ,B1B2 ارزش غذايي فلافل را بالا مي برد . ---
نخود خيس كرده :دو پيمانه
ارد نخودچي : سه قاشق غذاخوري
بيكينگ پودر : يك قاشق چايخوري
مخلوط ادويه (پودر زيره ، پودر انبه ، پودر تخم گشنيز ،پودر فلفل قرمز ، نمك ) به مقدار لازم
سركه سفيد يك قاشق غذاخوري - اب يك چهارم پيمانه
سير چهار حبه
پياز خرد شده : يك عدد متوسط
نخود ها را به مدت دو روز خيس كرده به تناوب اب ان را عوض كرده - بعد از دو روز پوست نخود را به فشار مختصري جدا كرده سپس ان را به همراه پياز و سير و مابقي مواد ميكس كرده و به مدت سه تا چهار ساعت درون يخچال استراحت ميدهيم ،سپس ان ها را درون روغن سرخ ميكنيم . نكته : بجاي بيكينگ پودر مي توان از مغز نان باگت/تست خيس كرده هم استفاده كرد. - استفاده از بيكينگ پودر باعث پوك شدن و تردي فلافل مي شود
- وجود زيره باعث جلوگيري از نفاخ بودن نخود ها مي شود .
- در دستور اصلي فلافل از سيب زميني يا تخم مرغ براي منسجم كردن فلافل استفاده نمي شود . استراحت مواد فلافل درون يخچال- وجود ارد نخودچي و گرفتن اب پياز باعث مي شود مايع فلافل كاملا منسجم شود