کلمه(pop)مخفف کلمه popularبه معنای مردمی ومردم پسنداست.پس این موسیقی مردم پسنداست،یعنی موسیقی که ازبین مردم بجوشدودارای طرفداران بسیاری دربین مردم باشد.به دلیل مردمی بودن این سبک ازموسیقی،برای شناخت بهتر آن بایدبه مطالعه وشناخت فرهنگ وروحیات مردم پرداخت وازآنجاکه فرهنگ وروحیات مردم درهرنقطه ازجهان وهردوره زمانی متفاوت است،درنتیجه موسیقی پاپ هرقسمت وهردوره زمانی درجهان نیز،متفاوت باقسمت ودوره زمانی دیگرمی باشد. درایران به دلیل نبوداطلاعات کافی ،بعضی ازمردم به اشتباه این سبک رافقط به قطعاتی نسبت میدهند که خوانند داشته باشد،درصورتی که سبک پاپ ،سبکی بزرگ ووسیعی می باشدوبه طورکلی میتوان هرقطعه ای را،درهر سبکی ،چه خواننده داشته باشد وچه بی کلام باشد،به شرط اینکه اکثرمردم به شنیدن آن علاقه مندباشندیا به عبارتی مورد پسنداکثرمردم باشدرادرقلمرو سبک پاپ قرارداد.موسیقی پاپ فارسی به آهنگهای پاپی که دارای ترانه فارسی میباشد اطلاق میشود. خاستگاه موسیقی پاپ فارسی ایران میباشد ولی به سرعت در دیگر کشورهای فارسی زبان دیگر مانند تاجیکستان و افغانستان و همچنین پس از انقلاب اسلامی ایران در ایالات متحده آمریکا گسترش یافت.
موسیقی پاپ فارسی در سده نوزدهم و در دوره قاجاریه متولد شد و بعدها با اختراع رادیو این سبک به سرعت در ایران رواج پیدا کرد.
گیتاردرگروه((سازهای زهی زخمه ای))قراردارد وشکل گیری اولیه آن قدمت زیادی دارد،به طوری که سازهایی که گفته می شوندگیتارازآنها نشات گرفته،دارای تفاوت های زیادی باگیتارامیروزی می باشند.ازخصوصیات مهم گیتارمیتوان به قابلیت ن.اختم چندنت دریک زمان(آکورد)،قابل استفاده درسبک های مختلف موسیقی،صدای دل نشین وسبکی وحما آسان،اشاره نمودگیتاراستاندارددارای شش سیم می باشدولی گیتارهایی با چهار،پنج ،هفت ،هشت،ده ودوازده سیم نیز وجوددارند.
روايت هاي متفاوتي درمورد تاريخچه گيتار وجود دارد؛ عده ای بر این عقیده اند که گیتار از مصر سرچشمه گرفته است و عده ای نیز بر این نظرند که آن از سیتارای یونانی-آشوری (Greek Assyrian Cithara) که به وسیله رومی ها به اسپانیا آورده شده گرفته شده است. گیتار نتیجه تحول لوت در اروپا است. لوت نیز خود تحول یافته عود (به عربی العود = چوب) و بربط است. گفته میشود زریاب نامی عود را به اندلس آورد و از آن پس این ساز در اسپانیا و دیگر مناطق اروپا رایج شد.
در زمان حکومت اسلام در اروپا، این ساز توسط زریاب دارابگردی و چند تن از شاگردانش به اندلس برده شد. در آن زمان به گیتار، کیتارا یا قیتارا میگفتند و نام کنونی آن برگرفته از همین نام است. در واقع وجود پسوند تار در نام گیتار میتواند موید این باشد که گیتار سازی ایرانی است.زریاب در ابتدا در اسپانیا شروع به آموزش گیتار کرد. در آن زمان اسپانیاییها خود سبکی غنی بنام فلامنکو داشتند که با سازهایی از جمله کاستانت، کاخون با همراهی پالماس، بایلا (رقص فلامنکو) و کانته (آواز فلامنکو) نواخته میشد.
پایان قسمت اول