تاکنون رایج و متداول بوده که از نمک تنها برای طعم دادن به غذا استفاده شود، اما نمک کاربردهای دیگری نیز دارد که اگر از آن اطلاع داشته باشیم، پا را از آشپزخانهها فراتر میگذارد.
نمک این ماده غذایی که ما تنها از آن برای طعم دادن به غذا استفاده میکنیم، کابردهای مفید و سودمند دیگری نیز دارد که در زیر به 10 مورد آن اشاره خواهد شد.
1- ورم چشمهابسیاری از ما ساعتها پشت کامپیوتر مینشینیم و از این سیستم استفاده میکنیم که موجب ورم کردن چشمها میشود، در این موارد تنها کافی است مشتی نمک را در آب ولرم حل کنید و با آغشته کردن پنبهای به محلول و مالیدن آن اطراف چشم به فرونشاندن ورم اطراف چشمهایتان اقدام کنید. نمک رطوبت اطراف چشم را گرفته و با کشیدن پوست از میزان ورم آنها میکاهد.
2- از بین بردن لکههای سختنمک به ما در از بین بردن بسیاری از لکههای سخت که بر لباسها مینشیند، کمک میکند که از جمله آنها باید به پاک کردن لکه خون بر لباس با استفاده از محلول نمک و آب سرد و پس از آن شستن لباس با صابون و آب گرم اشاره کرد.
همچنین با استفاده از نمک و آب داغ میتوان لکههای عرق برجای مانده بر لباسها را از بین برد، همانگونه که میتوان با ریختن لباسهای سفید در آب نمک و جوش شیرین در حال جوش، سفیدی لباسها را به آنها بازگرداند.
3- نرمی پوستبا افزودن نمک به مقداری روغن زیتون و مالیدن آن بر روی پوست به مدت چند دقیقه میتوانید لطافت را به پوستتان بازگردانید، افزون بر اینکه ورود نمک از طریق پوست گردش خون در بدن شما را راحتتر و سریعتر میکند.
4- درمان زنبور گزیدگیپس از درآوردن نیش زنبور محلولی از آب و نمک را به محل گزش زنبور اضافه و آن را به حال خود رها کنید.
5- نگهداری میوههامعمولا پس از مدتی که میوهها در یخچال باقی میمانند رنگ طبیعی خود را از دست میدهند، به ویژه درباره میوههایی که نیمی از آنها خورده میشود و نیم دیگر باقی میماند، در این صورت میتوانید با تهیه محلولی از آب و نمک و آغشتن میوههابه این محلول میتوانید برای مدتی مانع تغییر رنگ و طعم آنها شوید.
6- نگهداری شیر و از بین بردن تلخی قهوهبا افزودن یک قاشق چای خوری نمک به شیری که تازه خریداری شده میتوانید مدت نگهداری آن در یخچال را افزایش دهید، همچنین میتوانید با افزودن مقداری نمک به قهوه خود از تلخی آن رهایی یابید.
7- نگهداری از شمعهابرای اینکه مانع ذوب شمعها شوید، میتوانید شمعهای جدید خود را برای مدت دو تا سه ساعت در محلولی غلیظ از نمک قرار دهیم تا مانع ذوب آنها شوید.
8- ضد عفونی کردن اسکاجهای آشپزخانهاسکاجهای آشپزخانه که به طور معمول برای شستشوی ظرفها از آن استفاده میشود، محل تجمع بسیاری از باکتریهاست که یا به آن اصلا توجه نکردهایم یا این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است، در حالیکه به راحتی میتوانید با تهیه محلول غلیظی از آب و نمک و قرار دادن اسکاج به مدت دو تا سه ساعت در آن، آن را ضد عفونی کتیم.
9- کمک به پاک کردن هرچه بهتر بخاریاگر مشتی نمک را روی شعلههای بخاری بریزید، نتیجه حاصل از سوختن گاز شعلههای نارنجی رنگ است که به کاهش دوده و دود کمک خواهد کرد.
10- کاهش گلو درد و دندان دردمیتوانید با افزودن یک پیمانه نمک در یک چهارم فنجان حاوی آب ولرم و غرغره کردن آن به مدت 20 ثانیه از دردهای دندان و گلوی خود بکاهید.