به گزارش اکو ویژن ، نمایندگان در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی براساس ماده واحده این لایحه ساعات کار هفتگی بانوان شاغل اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی که موظف به 44 ساعت کار در هفته هستند اما دارای معلولیت شدید و یا فرزند زیر 6 سال تمام یا همسر و فرزند معلول شدید یا مبتلا به بیماری صعب العلاج هستند و یا زنان سرپرست خانوار شاغل در دستگاه های اجرایی موضوع ماده 222 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 15 دی 89 و بخش غیردولتی اعم از مشمولان قانون کار و قانون تامین اجتماعی،بنا به درخواست متقاضی و تایید مراجع ذیربط 36 ساعت در هفته با دریافت حقوق و مزایای 44 ساعت تعیین می شود.
براساس تبصره یک ماده واحده این لایحه تایید میزان و شدت معلولیت تو س ط سازمان بهزیستی اعلام می شود.
براساس تبصره دو این لایحه زمان شروع و خاتمه کار در اجرای این قانون با توافق مشمولان و مسئولان مربوط آنان تعیین می شود.
نمایندگان در تبصره سه این لایحه مصوب کردند کارفرمایان بخش غیردولتی از اعمال تخفیف پلکانی و یا تامین بخشی از حق بیمه سهم بیمه کارفرما برخوردار می شوند.
براساس تبصره چهار این لایحه بانوانی که براساس سایر مقررات از امتیاز کاهش ساعت کار بهره مندند تا زمانی که از مقررات مزبور استفاده می کنند و یا دستگاه های تابع مقررات اداری و استخدامی خاص که امتیازات مشابه این قانون را دارند از شمول این قانون مستثنی هستند.
براساس تبصره 5 این لایحه در صورتی که مشمولان این قانون همزمان شرایط استفاده از امتیاز آن مرخصی ساعتی شیردهی را داشته باشند و یا همزمان دارای شرایط مختلف مصرح در این قانون باشند حق انتخاب یکی از امتیازات پیش بینی شده را دارند .
براساس تبصره 6 این لایحه به منظور تامین امنیت شغلی مشمولان این قانون در دوران استفاده از مزایای آن، دستگاه های اجرایی و کارفرمایان بخش غیردولتی مشمول این قانون نمی توانند به صرف استفاده بانوان از مزایای کاهش ساعات کار آنان را اخراج کنند یا محل خدمت جغرافیایی آنان را تغییر دهند هرگونه اخراج، جابه جایی یا استخدام جایگزین آنها ممنوع است.
|