فرنجمشک چیست؟
فرنجمشک با تلفظ فَرَنجمُشک با نام انگلیسی Lemon Balm و نام علمی : scutellaria lateriflora یکی از گیاهان دارویی مفید و بسیار پرخاصیت است که با نام های دیگری هم چون فرنجمسک، فرنجموشک، افرنجمشک، ریحان قرنفلی، پلنگمشک، برنجمشک ،حبق الکرمانى ، حبق الصعترى و حبق قرنفلى نیز شناخته می شود .این گیاه اگرچه ممکن است برای ما ناشناخته باشد اما توسط متخصصان طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می گردد .
مشخصات ظاهری گیاه فرنجمشک
گیاه فرنجمشک یکی از گیاهان دارویی است که متعلق به تیره نعناعیان بوده که با دارا بودن ارتفاعی در حدود 30 تا 120 سانتی متر و دارای شاخه های پرپشت ،ریشه کوچک استوانه ای شکل منشعب،برگ هایی بیضوی و قلبی شکل و دندانه دار ، گل هایی معطر و به رنگ سفید یا گلی و میوه ای فندقه و به رنگ قهوه ای می باشد .برگ های این گیاه دارای طعم ترش مشابه لیموترش بوده و در زمان گلدهی از این گیاه بویی شبیه به بوی لیمو به مشام می رسد .این گیاه بومی اروپا بوده و امروزه در تمامی نقاط جهان و در ایران در جنگل های شمال کشور ،اطراف تهران و استان لرستان رویش آن مشاهده و به ثبت رسیده است .
ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه فرنجمشک
این گیاه در برگ های خود دارای روغن های ضروری حاوی عناصر شيميايي به نام «ترپن» ، «تانين» و «يوگنول» بوده و از همین رو این گیاه دارای خواص ضد ويروسي و ضد باکتریایی قوی و قدرتمندی می باشد.
برای مطالعه خواص ارزشمند این گیاه و نحوه مصرف آن به لینک منبع این مقاله مراجعه کنید :salamatweb.ir/organic-herbal-sugar-health