باتر چیکن غذای هندی
واد لازم برای۴ نفر:
مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم، خورشی
روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوریشده
سیر: ۲حبه، ساطوریشده
زنجبیل تازه: ۲ قاشق چایخوری، ساطوریشده
پودر تخم گشنیز: یک قاشق چایخوری
ادویه گرم ماسالا: ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
کره: ۲۵ گرم
گشنیز: یک دسته کوچک، ساطوریشده
نمک: به میزان لازم
مواد لازم برای طعمدار کردن مرغ:
سیر: ۲حبه، ساطوریشده
زنجبیل تازه: یک قاشق چایخوری، رنده شده
فلفل قرمز تند: یک عدد، ساطوریشده
آبلیمو: ۴ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز: یک قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
ماست: ۱۵۰ میلیلیتر
نمک: به میزان لازم
روش تهیه:
۱- مواد طعمدار کردن مرغ را با هم مخلوط کرده و تکههای مرغ را که بهتر است ران باشد، حداقل یک ساعت در آن بخوابانید.
۲- روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط گرم کنید. پیاز را ۴دقیقه در آن تفت دهید. سیر و زنجبیل را هم اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید.
۳- ادویهها را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن خارج شود. کره را هم در قابلمه ریخته و صبر کنید تا آب شود.
۴- مرغها را از مایه خارج کرده و داخل قابلمه بریزید. شعله را زیاد کنید تا مواد آب نیندازد و مرغها سرخ شود. مایه باقیمانده طعمدار کردن مرغ را اضافه کرده و پس از جوش آمدن، شعله را کم کنید. نیم پیمانه آب جوش ریخته و با در بسته، ۳۰دقیقه خورش را بپزید. نمک و فلفل آن را اندازه کرده و اگر لازم بود، کمی آبجوش اضافه کنید اما به یاد داشته باشید که این خورش غلیظ است. قبل از سرو غذا، گشنیز ساطوریشده را اضافه کرده و آن را با نان یا برنج سرو کنید.
نکــــات:
۱- به جای مرغ از میگو، ماهی و گوشت قرمز هم میتوانید استفاده کنید.
۲- اگر تندخور نیستید، فلفل قرمز تند را از دستور غذایی خارج کنید.
۳- اگر از سینه مرغ استفاده کردید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان برای پخت خورش کافی است.
۴- در بعضی دستورها بعد از تفت دادن ادویه، یک تا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی اضافه کرده و آن را کمی تفت میدهند.