ملاسما
ملاسما یا لک حاملگی که به صورت اکتسابی است، از شایعترین علل ایجاد لکهای صورت در زنان مراجعه کننده برای درمان آن است.
این لک که اغلب قهوهای رنگ و اکتسابی است در زنان باردار بروز میکند و علت اصلی آن مشخص نیست.ولی در بیشتر موارد ارتباط واضحی با فعالیت هورمونی فرد دارد؛چرا که بیشتر در بارداری و با مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری مشاهده میشود.
این لکها میتواند در زنان مجرد و حتی به ندرت در مردان نیز دیده شود؛این لکها که بیشتر در گونهها،پیشانی و چانه دیده میشوند و در افراد سبزه مشخصترند در اثر عوامل دیگری از جمله استفاده از داروهای حساس کننده به نور آفتاب و اختلال فعالیت تیروئید یا تخمدان نیز رخ میدهند.
وی تصریح کرد: تیرگی یا لک پوست معمولا پس از زایمان ناپدید میشود اما ممکن است برای ماهها یا سالها باقی بمانند و یا بدون علت مشخص یا به صورت ارثی دیده شود.
نقش لیزر در درمان ملاسما به اثبات نرسیده و جهت سرعت بخشیدن به روند بهبودی،لایه برداری خفیف با کمک پلینگهای شیمیایی سطحی انجام میشود که با آن فعالیت رنگدانه سازی با کمک ترکیبات بی رنگ کننده کاهش یافته و ترمیم پوست سریعتر میشود که این روش مطمئنتر و موثرتر است البته جلوگیری از تماس با نور آفتاب بهترین عامل در درمان ملاسما است و این مهم با استفاده از کرمهای ضد آفتاب امکان پذیر است.