آغوزبازى
ابتدا بازیکنان براى جمعکردن افراد بیشترى در بازی، در کوچهها فریاد مىزنند: "آلبازى - آغوزبازی" و پس از جمع شدن افراد، براى شروع بازى با سکه، شیر یا خط مىکنند. سپس نقطه ٔ معینى را معلوم مىنمایند و هریک از بازیکنان تیله ٔ ( تیره) خود را بهسمت آن نقطه مىاندازد. تیله یا گردوى هرکس که به آن نقطه نزدیکتر باشد، استاد (پیشم) شده و بقیه بهترتیب نزدیکتر بودن گردویشان، نفر اول (نیشم)، نفر دوم (دوم نیشَم)، نفر سوم (سوم نیشم) و الى آخر ... خواهد بود .
بَرِمومبازى
دو بازیکن کمى برموم را روى ناخن شست خود مىچسبانند. سپس یکى از آن دو مىباید لایه ٔ نازک برموم ناخن شست خود را روى لایه ٔ نازک برموم ناخن حریف گذاشته و آرامآرام، بر موم حریف را جدا سازد که در صورت موفقیت و انجام آن، برنده است و در غیر اینصورت بازنده ٔ بازى خواهد بود .
عروس بازي
عروس بازي از بازي هاي مشترك بين دختر و پسر ها ي7 تا10 ساله است . در بازي كه بيشتر دو سه نفري بر گزار ميشود 5 عدد قلوه سنگ گرد ( به اندازه يك حبه قند ) را مي آورند و آنگاه افراد با قرار دادن آنها در كف دست وپرتاب به بالا سعي مي كنند كه با پشت دست تعداد بيشتري از آنان را بگيرند . در اينجا هر كس كه تعداد بيشتري لز سنگها رابگيرد آغاز گر بازي است ونفرات بعد به تعداد سنگهايي كه گرفته اند در رده هاي بعدي مي باشند.
براي شروع بازي ابتدا يكي از آنان را با دست مي گيرد و با پرتاب كردن به بالا سعي مي كنند كه يكي يكي از سنگها را بر دارند و در مرحله بعد نها را دوبه دو و در مرحله سوم سه به سه كه اول سه تا بعد يكي ومرحله چهارم هر چهارتا را با هم بر مي دارند مراحل ديگري دارد از جمله نوك زدن به زمين به تعداد ده بار برداشتن يكي و قراردادن ديگري بر روي زمين و در نهايت عبور دادن همه سنگها در حال پرتاب كردن يكي به هوا به زير كف يك دست ديگر خود كه با دو انشفت و فومن روي زمين ايستاده باشد .
جوجو یکمنه
بازیکنان به دو گروه مساوى تقسیم مىشوند و با "تر یا خشک" یا "شیر یا خط" گروه کولىدهنده و کولىخورنده را معلوم مىکنند. آنگاه روى زمین دایرهاى مىکشند و کولىخورندگان سوار بر کولىدهندگان مىشوند. سپس استاد گروه سواره (پیله شریک یا سرشریک) به یکى از افراد خود دستور مىدهد که پیاده شود. این فرد پس از پیاده شدن باید دور دایره دویده و یک نفس بگوید: "جوجو یکمنه ..." و دوباره سوار بر همان بازیکن شود. اگر نفس وى بند آمد که جاى دو گروه عوض مىشود و در غیر اینصورت یکیک افراد سواره همینکار را تکرار مىکنند تا شاید نفس یکى ببرد و جاى آنها عوض شود. اگر در طى چندین بار دویدن، نفس هیچکدام نبرید، آنگاه محیط دایره را بزرگتر مىکنند تا یک نفس تکرار کردن مشکلتر و سوختن سوارهها امکانپذیرتر شود و بههمین طریق بازى را ادامه مىدهند .
گلپا گلپا
این بازی بین 2 گروه انجام میشود و تعداد نفرات گروه هم مهم نیست.
در این بازی یک گروه به تعداد نفرات سنگهایی را انتخاب میکنند و ایستاده در یک ردیف به فاصله یک متری مگذارند. و گروه مخالف در فاصله حدودا 15 متری همین کار را انجام می دهند. در این بازی گروه ها باید سعی کنند سنگهای ایستاده طرف مقابل را با پرتاب سنگهای کوچکتر بندازند.
با شروع این بازی هر شخص میتواند فقط یک سنگ پرتاب کند وبا انداختن سنگهای ایستاده یک جایزه پرتاب به دست میاورد. با اتمام پرتاب سنگ یک گروه گروه بعدی شروع به پرتاب سنگ به طرف سنگهای ایستاده که به زبان محلی گلپا گفته میشود می کنند.
این بازی ادامه پیدا میکند و هر گروهی که بتواند آخرین سنگ ایستاده از دو گروه را بندازد برنده است و گروه مقابل بایددو بار فاصله بین دو گروه را به گروه برنده سواری بدهد.
بازی های محلی استان گیلان،بازی های محلی و قدیمی گیلان
خرسبانى
خرسبان، خرس رام و اهلى را به کوچه، بازار و خانهها آورده و با او کارهاى نمایشى انجام مىدهد. به این ترتیب که او را وادار به بالا رفتن از درخت مىکند یا عصائى به دست وى مىدهد، طورى که او با دو پا راه مىرود و همراه با او خرسبان هم شعرى را مىخواند .
پس از برنامه ٔ نمایش مردم غذاى نیمخورده ٔ خرس را به بچههاى لاغر خود مىدهند و معتقد هستند که غذاى دهانزده ٔ خرس، کودکان لاغر را چاق مىکند .