خانه
375

تاثیر شغل والدین بر آینده فرزندان

  • ۱۱:۳۸   ۱۴۰۲/۹/۲۷
    avatar
    کاربر جديد|12 |37 پست

    تاثیر شغل والدین بر آینده فرزندان

    اغلب ما این جملات آشنا را شنیده ایم: " همه خانواده..... تحصیل کرده هستند."، "باباش دکتر/ مهندس/ استاد دانشگاه/... است"، "پدر و مادرش هر دو دکتر هستند." این جملات و جملاتی شبیه این اشاره به تاثیر شغل والدین در زندگی فرزندان دارد، گوی داشتن یک پدر یا مادر پزشک، مهندس، استاد دانشگاه یا وکیل نوعی خوش شنانسی برای فرزند به همراه می آورد. ولی چرا؟ بیایید با هم نگاهی داشته باشیم بر تاثیر شغل والدین بر آیندده فرزندان. قبل از ورود به این مطلب یادآوری می شود که وب سایت مدرسه کلوب مقالات بسیار مفیدی درباره آموزش های اجتماعی برای والدین و فرزندان تهیه کرده است که می تواند به اطلاعات شما اضافه کند.

    شغل والدین می تواند تأثیرات مختلفی بر آینده فرزندان داشته باشد. شغل والدین از نظر درآمد سازی و رفاه بر فرزندان تاثیر دارد. شغل والدین می تواند نوعی پرستیژ اجتماعی برای فرزندان فراهم کند، شغل والدین می تواند الهام بخش فرزندان باشد و مسیر شغلی آینده آنها را تعیین کند. در ذیل بطور خلاصه تاثیر شغل والدین بر زندگی آتی فرزندان را بررسی می کنیم. 

    شغل والدین اغلب وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده را تعیین می کند که می تواند تأثیر قابل توجهی بر آینده کودک داشته باشد. والدینی که مشاغل با درآمد بالاتر دارند می توانند ثبات مالی بیشتر، دسترسی به آموزش با کیفیت، مراقبت های بهداشتی و سایر منابع را فراهم کنند و فرصت ها و رفاه کلی کودک را افزایش دهند. شغل والدین می تواند بر پیشرفت تحصیلی کودک تأثیر بگذارد. والدین در مشاغل حرفه ای (مانند پزشکان، وکلا یا مهندسان) اغلب بر اهمیت آموزش تاکید می کنند و فرزندان را به سمت اولویت دادن به تحصیل و پیگیری سطوح بالاتر تحصیلی سوق می دهند. کودکان اغلب به والدین خود به عنوان الگو نگاه می کنند. رعایت اخلاق کاری و موفقیت یا شکست والدین می تواند به فرزندان انگیزه دهد تا با تلاش به دستاوردهای مشابه برسند. شغل والدین همچنین می‌تواند کودکان را در معرض محیط‌ها، شبکه‌ها و فرصت‌های مختلف حرفه‌ای قرار دهد، افق دید آنها را گسترش داده و آرزوهای شغلی آنها را شکل دهد. 

    شبکه سازی و دایره ارتباطات یکی از مهمترین تاثیرات شغل والدین بر آینده فرزندان است. برخی از مشاغل، شبکه‌ها و ارتباطات گسترده‌ای را برای والدین فراهم می‌کنند که می‌تواند تأثیر مثبتی بر آینده فرزندانشان بگذارد. این شبکه ها می توانند کارآموزی، مشاوره، فرصت های شغلی و دسترسی به افراد تاثیرگذار در زمینه های مرتبط را تسهیل کرده و شانس موفقیت کودک را افزایش دهند. مشاغل والدین می تواند بر انتخاب شغلی فرزندان تأثیر بگذارد. کودکان معمولاً به دلیل آشنایی، قرار گرفتن در معرض یا تمایل به پیروی از راه آنها، حرفه هایی را انتخاب می کنند که با مشاغل والدین خود هماهنگ باشد. یا برعکس فرزندان با دیدن عدم موفقیت والدین در حرفه خود و آشنای با نقطه ضعفهای شغل یا والدین خود مسیر خود را تغییر می دهند. علاوه بر این، والدین با تخصص مربوطه می توانند راهنمایی و حمایت ارزشمندی را برای فرزندان خود در پیگیری مشاغل خاص ارائه دهند.

    مشاغل والدین می تواند درک کودکان از تعادل و ارزش های کار و زندگی را شکل دهد. رعایت تعهدات شغلی و انتخاب سبک زندگی والدین آنها می تواند بر اولویت دادن فرزندان به شغل، خانواده و زندگی شخصی تأثیر بگذارد و بر شادی و رفاه کلی آنها در آینده تأثیر بگذارد.

    در اینجاست که نقش مدرسه و سیستم آموزش و پرورش پر رنگ می شود. یکی از وظایف و رسالت های مدرسه آشنا کردن دانش آموز با مشاغل متنوع و تبدیل مدرسه به محلی برای آشنای دانش اموزان با این مشاغل است، بطوریکه، دانش آموز فرصت و شانس این را داشته باشد که مدتی کوتاه را در مشاغل نمایشی که مدرسه تحت عنوان "فعالیت های فوق برنامه" تهیه کرده است گذرانده و با آنها آشنا شود. حضور مشاور در مدرسه نیز بسیار مهم است. مشاور در کنار معلم استعدادهای دانش آموزان را تشخیص داده و می تواند مسیر شغلی را بر اساس استعداد و توانایی دانش آموزان نشان دهد. به همین دلیل است که انتخاب مدرسه مناسب خیلی مهم است. 

    ولی یک مدرسه مناسب چه ویژگی های دارد؟ در یک مدرسه مناسب چه می گذرد؟ پیشنهاد ما این است که مقاله بهترین دبستان های دخترانه منطقه 8 در وب سایت مدرسه کلوب را مطالعه فرمایید تا با چند نمونه از مدرسه های خوب و ویژگی های آنها آشنا شوید. در این وب سایت بخش مدرسه یاب کار را برای شما آسان کرده است و به شما امکان می دهد که تمامی مدارس را بر اساس مقطع، جنسیت، مکان، وضعیت دولتی یا غیر دولتی بودن و نام پیدا کنید. 

    بعنوان مثال می توانید با مراجعه به لیست دبستان های پسرانه غیردولتی منطقه 4 تمامی این دبستان ها را ببینید و اگر بخواهم یکی از دبستانهای شاخص را نام ببرم مثلا دبستان پسرانه غیردولتی فرهنگ از دبستانهای است که در آشنای شاگردان با مشاغل مختلف بسیار موفق عمل کرده است. با دیدن اطلس دبستان پسرانه فرهنگ می توانید تمامی فعالیتها، دستآوردها و امکانات این دبستان را ببینید. در بین دبستان های دخترانه نیز پیشنهاد ما این است که اطلس دبستان دخترانه رسا را ببینید تا متوجه شوید منظور از فعالیتهای فوق برنامه و نقش مشاور در تشخیص استعدادهای یک دانش آموز چیست. 

    توجه به این نکته ضروری است که اگرچه شغل والدین می تواند به طور قابل توجهی بر فرصت های آینده فرزندان تأثیر بگذارد، اما تنها عامل تعیین کننده نیست. بسیاری از عوامل، از جمله توانایی های فردی، انگیزه شخصی، فرصت های آموزشی و عوامل اجتماعی-اقتصادی نیز نقش مهمی در شکل دادن به آینده کودک دارند.

    ویرایش شده توسط مریم نادری در تاریخ ۲۷/۹/۱۴۰۲   ۱۱:۳۸
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان