خانه
leftPublish
leftPublish
40K

ترشی سالاد فصل (شور مشهدی_ ترشی آب گوجه )

  • ۱۴:۴۲   ۱۳۹۳/۹/۱۰
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست

    باتشکر از هانی شف عزیز...







    جونم براتون بگه که من 10 سال پیش که اومده بودم زاهدان، نزدیک خونه مون یه سوپر خوبی بود که ازش خرید می کردیم...بعد از مدتی دیدم ترشی های خونگی که مادرش درست می کرد آورده...همسرم که خب چند سال قبل هم اینجا بود تندی رفت سراغ یه شیشه که برخلاف ترشی هایی که من دیده بودم قرمز بود...منم متعجب، پرسیدم این چیه؟ فکر کردم شاید بندری باشه....آقای مغازه دار که خب همسر منو هم می شناخت گفت: سالاد فصل! منو می گی...گفتم با خودم خدایا خب خودم برات سالاد درست می کردم دیگه...یعنی چی سالاد فصل؟! خلاصه اومدیم و خوردیم ازش و دیدیم نه بابا این سالاد با اون سالاد فرق فوکوله و چقدررررررر هم خوشمزه ست....



    همسر من عاشقش بوده و هست..چند سال پیش یکی از  همکارام برام آورده بود که خیلی خوشمزه بود..دستورش رو گرفتم و درست کردم ولی حیف موادم...چون بهم گفته بودم یه قوطی رب باید بذاری بجوشه!! خسیس! خو چرا نگفتی بهم دستور درستش رو؟! بعدترش یه همکار دیگه م برام آورد و وااااااای عالی بود..عالی....دستپخت مامان گلشون....آقا ما هی دنبال دستور بودیم و این بنده خدا هم م یگفت: مامان درست می کنه..خو من خجالت می کشیدم دیگه اسم دستور رو بیارم تا اینکه پارسال توی وب تکتم جون اینو دیدم و واااااااااااااای خیلی ذوق کردم...ولی خب چون اون موقع درگیر درس و دانشگاه بودم نشد که درست کنم...خلاااااااااصه مهرانه جون که دست به کار شد و رزیتا هم و هکذا، دیدم نمی تونم رو پا بند شم....طبق قولی که پارسال به تکتم داده بودم به روش اون درست کردم و بسی لذت بردم...الان فصلشه ها...دست بجنبونین


    مواد لازم:


    گل کلم : 3 لیوان خرد کرده


    هویج : 2  لیوان خرد کرده


    کرفس : 2 لیوان خرد کرده


    سیر : 5، 6 حبه


    گوجه فرنگی: 2 تا 3کیلو


    فلفل سبز تند: 5 ، 6 عدد


    سرکه سفید : 1 لیوان به ازای هر یک کیلو گوجه


    نمک : 1 قاشق غذاخوری به ازای یک کیلو گوجه


    طرز تهیه:


    من برای ترشی هام همیشه چشمی عمل می کنم و نمی تونم اندازه بدم...اینا مقادیریه که تکتم نوشته بود..من خودم رعایت نکردم و هی می چشیدم ازش ! سبزیجاتم هم زیادتر بود


    ساقه های تر و تازه و خوشگل کرفس رو انتخاب می کنیم...می شوریم و خرد می کنیم..هویج هم همینطور..گل کلم هم گل م یکنیم و می شوریم و توی آبکش می ریزیم تا آبش بره....



    بعد روی پارچه تمیز پهن کردم تا خوب خشک بشه..من یه شب تا صبح گذاشتم



    گوجه رو دو راه داریم: یکی اینکه خرد کنیم و توی دیگ بریزیم و روی حرارت بذاریم تا نرم و له بشه..بعد بریزیم توی آبکش و با دست پوره و آبش رو بگیریم و تخم و پوستش رو جدا کنیم...راه دوم اینه که به این روش شوک حرارتی بدیم بهش و پوستش رو در بیاریم قلفتی



    بعدش بریزیم توی غذاساز یا بلندر یا با هرچی که داریم پوره ش کنیم



    و بعد از صافی رد کنیم تا تخم هاش در بیاد



    حالا آب گوجه صاف شده رو روی حرارت می ذاریم (تکتم صاف نکرده بود البته..به نظر منم مهم نیست..چون پوست که نداره) و نمک می زنیم....به ازای یک کیلو گوجه، 1 قاشق غذاخوری نمک) بازم من چشیدم البته...10 دقیقه میذاریم بجوشه



    تو این فاصله همه سبزیجات خرد شده که مطلقا نباید آب داشته باشه رو با سیر قاچ شده، فلفل سبز تند که شکمش یه چاقو زدم تا تندیش بیشتر دربیاد توی یه ظرف جادار مخلوط کردم...ترخون یا مرزه هم اگه داشتین بعد از شستن و خوووووب خشک شدن می تونین یکی دو ساقه بندازین توش (ورژن اصلیش نداره البته)



    خب، گوجه که ده دقیقه جوشید از روی حرارت برمی داریم و سرکه سفید رو توش می ریزیم (به ازای هر 1 کیلو گوجه، 1 لیوان سرکه)



    همونطور داغ، روی سبزیجات خرد شده می ریزیمش



    و خوب مخلوط می کنیم مواد رو...شیشه ها یا دبه هامون که باید خشک خشک، عاری از هر چربی و رطوبت باشه کنار دستمون و توی یه سینی میذاریم و ترشی ها رو که کمی ولرم شدن، توش می ریزیم



    درش رو نمی بندیم...روش یه توری یا صافی می ذاریم و اجازه می دیم 24 ساعت توی دمای آشپزخونه بمونه چون ممکنه در اثر فعل وانفعالات، سر برده


    فرداش که شد، من یه سیخ بلند رو توی شیشه ها فرو کردم  و در آوردم تا اگه جایی هوا داره خارج بشه و آب گوجه به همه برسه..با چشم مشخص میشه


    حالا درشون رو خوووووب می بندیم..من یه کیسه فریزر رو 4 لا می کنم و روش میذارم و با کش پول دورش رو می بندم و بعد توی یخچال میذاریم



    حتما توی یخچال باید بمونه والا کپک ممکنه بزنه...من همیشه روی ترشی هام تاریخ می زنم



    خشک بودن سبزیجات و ظرف ها رو جدی بگیرین که از عوامل کپک زدن همانا همینه :)))))))


    بعد از 20 روز تا یک ماه قابل خوردنه...البته من سر 10 روز رفتم سروقتش ولی به نظرم باید بیشتر جا میفتاد..همون 20 روز تا یک ماه جواب میده :)



    این ترشی هررررررچی تند تر خوشمزززززه تره



    ممنون از تکتم جون و همه دوستان انگیزه دهنده :)))


    * بازم می گم تندی و ترشی رو با چشیدن اندازه کنین...ما تنددددددددددددددد دوست داریم


    *اضافه کردن سیاه دونه هم توی این ترشی خوبه


     http://hanichef.blogfa.com/post-480.aspx



    ویرایش شده توسط مریم الدوله در تاریخ ۱۰/۹/۱۳۹۳   ۱۴:۴۴
  • leftPublish
  • ۱۵:۰۳   ۱۳۹۳/۹/۱۱
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
  • ۲۱:۰۳   ۱۳۹۳/۹/۱۲
    avatar
    mani s
    کاربر جديد|9 |11 پست
    سلااام امروز دیدم و تو لیست اولین کار فردام قرار دادمحتما درستش میکنم و خبرتون میکنم شوهر من خیلی شکمو تشریف داره و ترشی لازمه همیشه
  • ۱۲:۱۹   ۱۳۹۳/۹/۱۳
    avatar
    سارا دلاور
    کاربر فعال|1107 |601 پست
    ممنون مریم جان خیلی خوب و خوشمزه....
    انشاالله درستش کنم
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان